Leicester City – Liverpool, duelul zilei din Albion

Leicester City şi FC Liverpool vor juca marți, 28 decembrie 2021, de la ora 22:00, în etapa a 20-a din Premier League, sezonul 2021-2022. Partida va avea loc pe stadionul “King Power” din Leicester şi va fi arbitrată de Michael Oliver.

 

Betano: 7.40 pentru o victorie Leicester City, 5.10 egal, 1.39 pentru un succes FC Liverpool

 

 

Leicester City Football Club

Leicester City a avut pe stadionul “Etihad” un meci nebun de Boxing Day cu liderul Manchester City, în faţa căreia a pierdut cu 6-3. Campioana a avut 4-0 după 25 minute, însă “The Foxes” au revenit în repriza a doua la 4-3 în minutul 65, însă nu a mai avut forţa de a egala, liderul câştigând cu 6-3. După 17 etape disputate în campionatul Angliei echipa antrentată de Brendan Rodgers este pe locul 10 în clasament, cu 22 puncte. În sezonul trecut Leicester City s-a clasat pe poziţia a 5-a, cu 66 puncte, însă acum este în regres. Jucătorii fac spectacol, pentru că în ultimele 6 etape au avut doar rezultate de peste 2,5 goluri, însă în 17 etape au obţinut doar 6 victorii. Va urma un meci foarte greu cu Liverpool, însă următorii adversari – Brighton & Hove Albion, FC Burnley, FC Watford şi Norwich City – vor fi mult mai accesibili. La gazde sunt accidentaţi Wesley Fofana, Ricardo Pereira, Çaglar Söyüncü, Patson Daka, James Justin, Ryan Bertrand şi Jonny Evans, în timp ce Harvey Barnes este incert iar Filip Benkovic este în carantină. Golgheterii echipei sunt Jamie Vardy (9 goluri), James Maddison (5 goluri) şi Youri Tielemans (5 goluri).

 

Liverpool Football Club

FC Liverpool a avut 6 victorii consecutive în Premier League, după care a urmat un 2-2 pe  stadionul “Anfield” cu Tottenham Hotspur, iar meciul de Boxing Day de pe teren propriu cu Leeds United a fost amânat din cauza COVID-19. Echipa antrenată de Jürgen Klopp este cu o etapă înainte de finalul turului de campionat pe locul 2 în clasament, cu 41 puncte, la 6 puncte de liderul Manchester City, care a jucat însă în etapa a 19-a, câştigând cu 6-3 în faţa lui Leicester City. “The Reds” au mare nevoie de victorie pe terenul lui Leicester, pentru a reveni la 3 puncte de “The Citizens”. În plus adversara are mulţi jucători indisponibili. În acest sezon LFC a pierdut un singur joc, 2-3 la Londra cu West Ham. “Cormoranii” au marcat cel puţin 1 gol în cele 18 etape şi în mod normal nu au cum să rateze cele 3 puncte de la Leicester, mai ales că următorul meci va fi cu Chelsea, care are tot 41 de puncte. La oaspeţi Adrián, Nathaniel Phillips şi Harvey Elliott sunt accidentaţi, Divock Origi este incert, Andrew Robertson este suspendat iar Thiago Alcântara este în carantină. Golgheterii echipei sunt Mohamed Salah (15 goluri), Diogo Jota (10 goluri) şi Sadio Mané (7 goluri).

 

Leicester City – FC Liverpool echipele probabile

Leicester City: Schmeichel – Amartey, Ndidi, Vestergaard – Castagne, Tielemans, Soumaré, Maddison, Thomas – Iheanacho, Vardy

FC Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Konaté, van Dijk, Tsimikas – Henderson, Fabinho, Keïta – Salah, Diogo Jota, Mané