Kingsley Coman, din nou ghinionist

Kingsley Coman, cel mai ghinionist jucător al generației sale. Trei accidentări grave până la 23 de ani: “Poate mă voi îndrepta spre o viață anonimă”

Destinul fotbalistic al lui Kingsley Coman (23 de ani), unul dintre cei mai talentați și apreciați mijlocași ofensivi ai generației sale, e pus din nou sub semnul întrebării. Miercuri seară, francezul a marcat pentru Bayern în victoria cu Tottenham (3-1), apoi a suferit o accidentare foarte urâtă la piciorul stâng, cel care, accidentat și în trecut, l-a făcut să se gândească la retragerea din fotbalul profesionist.

11 decembrie a fost o zi a contrastelor pentru Coman. A marcat în minutul 14, apoi, în minutul 27 și-a prins piciorul stâng în pământ la o fază banală. Din nou durere, de data aceasta la rotulă, din nou coechipierii și fanii au încremenit: accidentat la piciorul care i-a mai dat bătăi de cap, a fost dus direct la vestiare, apoi a aflat că și-a dislocat rotula și va sta departe de teren pentru cel puțin șase săptămâni.

A treia accidentare și gândul retragerii: “Poate mă voi îndrepta spre o viață anonimă”

Vestea nu ar fi atât de rea dacă istoricul lui Coman nu ar fi presărat de accidentări care să-l țină departe de teren pentru perioade mari. Chinul a început în noiembrie 2016, cu o accidentare la ligament care l-a ținut departe de teren până în ianuarie 2017. A revenit puternic, s-a exprimat la nivel maxim, a devenit om de bază la Bayern, dar destinul i-a jucat din nou feste în februarie 2018. Accidentat la gleznă, a avut nevoie de operație și a mai revenit pe teren abia în ultimul meci al sezonului.

A pierdut Cupa Mondială din 2018, câștigată de naționala țării sale, iar prima etapă din stagiunea 2018/2019 i-a mai dat o lovitură. S-a accidentat din nou la gleznă și, de data asta, a stat departe de teren 86 de zile. S-a întors din nou în noiembrie 2018, dar Kingsley nu mai era la fel. Cel puțin nu din punct de vedere moral. Nu după două două operații, nu cu încrederea că va mai practica sportul pe care-l iubește: “A fost un an foarte dificil. Când m-am accidentat, a fost sfârșitul lumii pentru mine. Sper că nu va trebui să trec din nou prin aceste momente. Destul e destul, nu voi accepta o a treia operație. Ar însemna că piciorul meu nu e făcut să reziste unui asemenea nivel. În cazul acesta, mă voi îndrepta spre o altă viață, una anonimă”, declara Coman, ale cărui planuri de viitor se încețoșau.

Acum, într-un moment important al sezonului, Kingsley s-a rupt din nou și a oferit o imagine dureroasă pentru fanii fotbalului. Va sta departe de teren cel puțin șase săptămâni, apoi va începe din nou lungul drum spre fotbalul de top, spre nivelul obișnuit cu care i-a încântat pe fanii lui Bayern.

Campion șapte ani la rând

Crescut în academia lui Paris Saint Germain, Kingsley Coman a făcut pasul spre echipa mare în 2013. A câștigat două campionate cu PSG, apoi a s-a transferat la Juventus. A câștigat și acolo două titluri în Serie A, înainte să fie împrumutat de Bayern pentru șapte milioane de euro. A impresionat prin tehnică, viteză și viziune, iar bavarezii l-au cumpărat definitiv în 2017, pentru doar 21 de milioane de euro. Acum are șapte titluri la rând în Franța, Italia și Germania, a jucat finala EURO 2016 și e cotat la 60 de milioane de euro. La doar 23 de ani are aproape totul în fotbal, tot viitorul în față, dar și un mare semn de întrebare privind piciorul stâng.

Leave a Reply