Insulele Feroe - România, 1-4 în tur

Insulele Feroe – România | Cât de periculoși sunt nordicii?

România continuă cursa pentru calificarea la EURO 2020 cu unul dintre cele mai ușoare meciuri ale Grupei F. Sâmbătă, tricolorii se deplasează la Torshavn pentru confruntarea cu Insulele Feroe, live pe Betano alături de sute de opțiuni la pariuri sportive online.

Cât de ușor ar trebui să fie, totuși, testul nordic pentru Cosmin Contra și fotbaliștii săi? Destul de simplu, spune statistica ultimelor meciuri oficiale ale nordicilor.

Cote Betano la pariuri sportive online: România, mare favorită la Torshavn!

Feroe, fără punct în actualele preliminarii

Venită din ultima grupă valorică la tragerea la sorți pentru preliminariile EURO 2020, naționala din Insulele Feroe a început prost, 1-2 cu Malta și 1-4 contra României, și a continuat actuala campanie în aceeași notă. A urmat un 1-4 pe teren propriu cu Spania, un 0-2 cu Norvegia și un 0-4 cu Suedia, ambele la Torshavn, dar și un 0-4 pe terenul Spaniei. După șase etape, nordicii au zero puncte, golaveraj 3-20 și absolut nicio șansă să spere la ceva în Grupa F. Singurul obiectiv? Locul al cincilea, ocupat la acest moment de Malta, echipă care a strâns trei puncte.

Cote speciale Betano la pariuri sportive online pentru Grupa F a preliminariilor EURO 2020

Calificările pentru Cupa Mondială din 2018, productive

Feroezii au stat ceva mai bine în precedenta campanie de calificare, pentru Cupa Mondială găzduită de Rusia în 2018. Trimiși într-o grupă cu Portugalia, Elveția, Ungaria, Letonia și Andorra, nordicii au reușit performanța de a strânge nouă puncte – record absolut în istoria naționalei. Au învins Andorra pe teren propriu (1-0) și Letonia în deplasare (2-0) și au smuls egaluri pe propria arenă cu Ungaria și Letonia (0-0, de fiecare dată), dar și un 0-0 în Andorra. A fost momentul în care s-a crezut că așa-numiții “pescari” vor face un mare pas în față, dar actualele preliminarii s-au dovedit mult prea dificile.

Parcurs bun în Liga Națiunilor și momentul în care au șocat lumea fotbalului

Între preliminariile Cupei Mondiale și cele pentru EURO 2020, Feroe a participat în ultima grupă a Ligii Națiunilor, competiția cu tentă amicală care putea asigura calificarea la turneul final de anul viitor. În șase meciuri, gazdele de sâmbătă au strâns cinci puncte, învingând Malta (3-1, pe teren propriu) și terminând la egalitate cu aceeași Malta (1-1) și Kosovo (1-1).

Momentele de glorie ale feroezilor au venit în calificările pentru EURO 2016, în care au fost, de asemenea, în Grupa României. Dacă noi n-am avut mari emoții (1-0 pe teren propriu și 3-0 în deplasare), iar celelalte echipe din grupă au învins-o fără mari probleme, Grecia a avut parte de o dublă de coșmar. Pe 14 noiembrie 2014, Feroe dădea lovitura în deplasare și câștiga cu 1-0, iar în iunie 2014 șocul a fost și mai mare: 2-1 în fața propriilor spectatori!

Condusă de danezul Lars Olsen (52 de ani), naționala din Feroe atacă partida contra României cu un lot cotat la 4,35 milioane de euro, în care vedeta se numește Joan Simon Edmundsson (28 de ani), aripa dreaptă de la Arminia Bielefeld cotată la…800.000 de euro!

Leave a Reply