INFOGRAFIC: Guardiola vs. Klopp înainte de Supercupa Angliei

Pep Guardiola (48 de ani) și Jurgen Klopp (52 de ani), probabil cei mai în vogă antrenori ai momentului, vor sta față în față pentru a 17-a oară duminică, de la ora 17:00, în Supercupa Angliei dintre Liverpool și Manchester City, live pe Betano alături de o gamă variată de pariuri sportive online. Pep și Jurgen semnează o rivalitate superbă, iar neamțul și Liverpool pot atinge o bornă negativă importantă în cariera managerului catalan.

Guardiola – Klopp s-a jucat de 16 ori, iar neamțul a câștigat opt meciuri, cifră care-l pune pe primul loc în topul antrenorilor care l-au învins de cele mai multe ori pe Guardiola. Jurgen are deja un record greu de atins (Mourinho e al doilea, cu cinci victorii în fața lui Pep), dar miza e ceva mai importantă pentru Liverpool. De ce? Deținătoarea Ligii Campionilor poate deveni, duminică, echipa care l-a învins de cele mai multe ori pe Guardiola! Până acum, Liverpool, Chelsea, Real Madrid și Borussia Dortmund i-au administrat câte patru înfrângeri omului considerat cel mai bun antrenor al epocii sale.

Guardiola vs. Klopp și în Premier League 2019/2020! Cotele Betano la pariuri sportive online pentru următorul sezon

Guardiola domină la general, Klopp e mai bun “1 vs. 1”

În timp ce Pep și-a consolidat reputația cu 29 de trofee câștigate de-a lungul carierei (șase cu City), Klopp are “doar” șase (unul cu Liverpool, Liga Campionilor 2018/2019), însă datele statistice ale confruntărilor directe sunt dominate de managerul neamț al cormoranilor. Din momentul venirii în Anglia, Guardiola a câștigat două meciuri cu Liverpool, a obținut două egaluri și a pierdut de patru ori, în timp ce Klopp a ieșit triumfător de șapte ori în partidele cu City, a remizat de trei ori și a pierdut doar trei meciuri. Avantaj Klopp!

City – Liverpool, marea rivalitate a fotbalului englez contemporan

În ultimul sezon de Premier League, Manchester City și Liverpool au dat uitării denumirile de Big Four sau Big Six și au pus în scenă reprezentații care au lăsat mult în spate rivale clasice precum Chelsea, Manchester United, Tottenham sau Arsenal. De-a lungul unui thriller electrizant, de 38 de etape, cele două echipe au mers cap la cap și pur și simplu au distrus concurența. A câștigat City (98 de puncte față de 97), iar nivelul arătat de cele două echipe a impresionat întreg fotbalul englez. City a înscris 95 de goluri, Liverpool a punctat de 89 de ori, iar al treilea cel mai bun atac l-a avut Arsenal, cu 73 de reușite. Pe plan defensiv, Liverpool a primit 22 de goluri, Ederson a fost învins de 23 de ori, iar apărările aflate la egalitate pe locul al treilea, Chelsea și Tottenham, au primit câte 39 de goluri.

Liverpool și City, mari favorite în prima etapă din Premier League 2019/2020

Duminică, pe un Wembley legendar arhiplin, Pep, Klopp, City și Liverpool sunt așteptați să pună în scenă un nou spectacol memorabil.

Leave a Reply