Premier League

Final de Premier League! Care sunt meciurile cu miză

După Germania și Spania, Anglia e a treia țară care își duce campionatul intern la bun sfârșit. Liverpool a luat titlul așteptat de 3 decenii, Manchester City va merge în grupele Ligii Campionilor, dar celelalte întrebări importante își vor afla răspunsul abia duminică. Trăiește spectacolul din Premier League alături de Betano și bucură-te de un regal fotbalistic cu cele mai noi opțiuni de pariere!

În timp ce fotbalul intern e acoperit de incertitudine, Anglia încearcă să clarifice ultimele lucruri rămase pentru acest weekend. Cine merge în Liga Campionilor? Dar în Europa League? Și, la fel de important, cine va rămâne în prima divizie și în sezonul viitor? Toate acestea vor fi stabilite duminică seara, începând cu ora 18:00, când se fluieră startul etapei cu numărul 38 din Premier League!

 

Leicester – Man United, un meci cât o calificare la „masa bogaților”!

Fără îndoială, meciul weekendului. Leicester a depășit toate așteptările în prima parte a sezonului și s-a văzut, la restartul fotbalului, pe locul 3 cu un avans destul de mare față de urmăritoare. Echipa lui Brendan Rodgers s-a prăbușit, însă, în această vară. Avansul de 8 puncte față de Manchester United, atunci pe 5, a devenit un deficit de un punct, Leicester riscând acum să nu mai prindă Liga Campionilor deși a fost în top 4 până la mijlocul acestei săptămâni! „Vulpile” pot reintra în top 4 cu o victorie în meciul direct; altfel stau la mâna celor de la Wolverhampton, care ar trebui să o încurce pe Chelsea.

Iată scenariile posibile:

  • Manchester United și Chelsea se califică în Liga Campionilor dacă ambele înving sau fac egal în ultima etapă
  • Manchester United și Leicester se califică dacă meciul direct se termină la egalitate sau cu victoria lui Leicester iar Chelsea pierde cu Wolves
  • Chelsea și Leicester se califică dacă Leicester câștigă cu Man United iar Chelsea nu pierde cu Wolves.

Manchester United mai are o șansă: trofeul Europa League! Cotele Betano o dau favorită în competiția care acordă un loc direct în grupele Champions League câștigătoarei. Wolverhampton e și ea implicată, așa că Anglia poate spera la 5 echipe în cea mai importantă competiție a fotbalului.

 

Doar o înfrângere după restart pentru Mourinho! Tottenham, la un pas de Europa League

Finalista Ligii Campionilor de anul trecut a avut un sezon mult sub așteptări, iar Jose Mourinho a fost chemat să îndrepte corabia lui Pochettino. În ciuda unui start mai greu, „Specialul” a reușit să o aducă pe Tottenham foarte aproape de locurile destinate Europa League și e printre marii câștigători ai pauzei aduse de Coronavirus. Spurs a pierdut un singur meci în această perioadă și vine după victorii importante, cu Arsenal și Leicester, ajungând la doar un punct de Wolves. Dacă „lupii” au un meci greu în ultima etapă, cu Chelsea, Tottenham își poate trece deja cele 3 puncte în plus: joacă la Crystal Palace, echipa păcii din finalul sezonului. Salvată de la retrogradare, Palace a arătat ca o echipă intrată în vacanță, cu 7 înfrângeri consecutive și doar două goluri marcate.

Factorul Cupei, decisiv! Chelsea e favorită în finala cu Arsenal conform Betano, dar o surpriză ar lăsa acasă locul 7 din campionat.

Dacă Chelsea câștigă Cupa Angliei, în Europa League vor merge locurile 5-7 din campionat: perdanta bătăliei pentru Champions League, Wolverhampton și Tottenham.

În schimb, dacă Arsenal ridică trofeul, locul 7 nu va mai conta, de aceea Wolves și Tottenham sunt obligate să forțeze în închiderea sezonului.

 

Evitarea retrogradării: 3 echipe se bat pe singurul loc salvator

Nu la fel de interesant pentru noi, dar crucial pentru echipele mai mici ale Angliei, e ceea ce se întâmplă în partea de jos a clasamentului. Norwich și-a „asigurat” retrogradarea de câteva etape, cursa fiind acum deschisă între Aston Villa (34 puncte, golaveraj -26), Watford (34p, -27) și Bournemouth (31, -27).

Statistic, ultima etapă din Premier League a fost în fiecare an plină de surprize. La asta speră și cele 3 echipe care se bat pentru supraviețuire. Bournemouth mai are șanse minime, dar dacă ia punctele la Everton iar contracandidatele pierd, se salvează grație golaverajului! Watford, care a făcut o mutare extrem de ciudată, schimbând antrenorul cu doar două etape înainte de final, tocmai a căzut sub linie. Joacă la Arsenal, un exemplu de inconstanță în ultimele runde, care are deja ochii ațintiți spre finala Cupei Angliei. Nimic nu este imposibil, așadar. Iată scenariile posibile:

  • Aston Villa se salvează dacă păstrează același număr de puncte cu Watford și avantajul golaverajului (de exemplu, câștigă/pierde la un gol cu West Ham iar Watford la un gol cu Arsenal)
  • Watford se salvează dacă o depășește la puncte pe Aston Villa sau dacă recuperează diferența de goluri (de exemplu, Aston Villa câștigă la un gol cu West Ham iar Watford la 3 goluri cu Arsenal)
  • Bournemouth se salvează dacă învinge la Everton iar Aston Villa și Watford pierd.

 

Trăiește la maximum finalul Premier League alături de Betano! Cote cu marjă 0%, Misiuni cu premii speciale, pariuri multiple din același meci cu opțiunea BetCombo, Cash Out și multe alte oferte!

 

Leave a Reply