Everton – Manchester City

Everton şi Manchester City vor juca sâmbătă, 26 februarie 2022, de la ora 19:30, în etapa a 27-a din Campionatul Angliei, sezonul 2021-2022. Partida va avea loc pe stadionul “Goodison Park” din Liverpool şi va fi arbitrată de Paul Tierney.

 

Betano: 10.25 pentru o victorie Everton, 5.90 egal, 1.28 pentru un succes Manchester City

 

Everton Football Club

Everton trece printr-o perioadă foarte slabă în campionatul Angliei, unde are 5 înfrângeri în ultimele 6 etape. În ultima etapă, băieţii lui Frank Lampard au rezistat doar o repriză la Southampton, unde au pierdut cu scorul de 2-0. După 23 etape disputate, “The Blues” se află pe locul 16 în clasament, cu 22 puncte. Bilanţul din Premier League este de 6 victorii, 4 egaluri şi 13 înfrângeri, golaveraj 28-40. “The Toffees” au ajuns la doar 2 puncte de linia retrogradării şi se pot aştepta la ce e mai rău în meciul de sâmbătă cu liderul Manchester City. Joi seară, Everton va juca acasă cu Boreham Wood în optimile Cupei Angliei, fiind favorită la casa de pariuri Betano, însă problema e în Premier League unde în ultimele 8 etape a avut un succes, un egal şi 6 eşecuri. În plus următorii adversari vor fi Tottenham Hotspur şi Wolverhampton Wanderers. Golgheterii echipei sunt Demarai Gray (5 goluri) şi Richarlison (4 goluri). Gazdele îi au accidentaţi pe Yerry Mina, Ben Godfrey, Fabian Delph şi Tom Davies, incerţi pe Demarai Gray şi Abdoulaye Doucouré. Va lipsi şi Gylfi Sigurdsson, care nu a fost convocat.

Ultimele 5 rezultate din campionatul Angliei dintre Everton şi Manchester City, pe stadionul “Goodison Park”, au fost 4-0, 1-3, 0-2, 1-3 şi 1-3.

 

Manchester City Football Club

Manchester City a pierdut surprinzător în ultima etapă, 2-3 acasă cu Tottenham Hotspur, însă venea după o serie formidabilă în care a avut 14 victorii şi un rezultat de egalitate. După 26 etape disputate, “The Sky Blues” se află pe locul 1 în clasament, cu 63 puncte. Bilanţul din campionat este de 20 victorii, 3 egaluri şi 3 înfrângeri, golaveraj 63-17. Echipa antrenată de Pep Guardiola are acum o problemă, pe FC Liverpool, care s-a apropiat la doar 3 puncte. “The Citizens” au jucat şi în prima manşă a optimilor Ligii Campionilor la Lisabona cu Sporting CP, pe care a surclasat-o cu 5-0. Campioana va mai juca pe 1 martie în deplasare cu Peterborough United, în optimile Cupei Angliei. Până atunci va fi meciul de la Liverpool cu Everton, echipă pe care în tur a bătut-o cu 3-0 (Raheem Sterling 44, Rodri 55, Bernardo Silva 86). Golgheterii echipei sunt Raheem Sterling (10 goluri) şi Riyad Mahrez (8 goluri). Oaspeţii l-au lăsat acasă pe Cole Palmer, care are probleme medicale. Zack Steffen, Jack Grealish şi Gabriel Jesus sunt incerţi iar Benjamin Mendy nu nu a fost convocat.

 

Everton – Manchester City echipele probabile

Everton: Pickford – Coleman, Holgate, Keane, Kenny – Allan, Doucouré – Gray, Alli, Richarlison – Calvert-Lewin

Manchester City: Ederson – Walker, Rúben Dias, Laporte, Cancelo – De Bruyne, Rodri, Bernardo Silva – Mahrez, Foden, Sterling