Echipele Mondialului: Uruguay (4/32)

În grupa A de la Campionatul Mondial din 2018 vor fi Rusia, Arabia Saudită, Egipt și Uruguay. Prezentarea Betano a primei grupe se încheie azi, cu naționala din America de Sud.

Uruguay s-a calificat la turneul final de pe locul 2 în grupa de calificare sud-americană. A avut 31 puncte, cu 10 mai puțin decât Brazilia, câștigătoarea preliminariilor.

Va fi a 13-a participare la Campionatul Mondial. Uruguay a găzduit prima ediție, în 1930, și a câștigat-o. A fost din nou campioană și la a doua prezență, în 1950, și a terminat de 3 ori pe locul 4: în 1954, 1970 și 2010.

Palmares la Campionatul Mondial: 51 meciuri – 20 victorii, 12 egaluri, 19 înfrângeri – golaveraj 80-71

Cele mai multe meciuri: Ladislao Mazurkiewicz, 13

Cele mai multe goluri: Oscar Miguez, 8

Citește, pe blogul Betano, toate prezentările echipelor de la Campionatul Mondial!

„La Celeste” a terminat grupa de calificare pe locul 2, după ce în ultimele 4 ediții a fost a cincea și a mers la barajul intercontinental. Pare a fi cea mai bună generație a uruguayenilor după 1950, când a luat ultimul titlu mondial. Uruguay a fost prima câștigătoare a turneului, dar înainte de apariția Campionatului Mondial a fost de două ori campioană olimpică – în 1924 și 1928. Revenirea în grupul naționalelor mari a fost anunțată în 2010, când a fost singura țară din afara Europei prezentă în semifinale. În 2011 a câștigat Copa America după 16 ani, devenind prima țară care ia de 15 ori trofeul.

Cota să câștige turneul: 25.00!

Uruguay a jucat finala mică în 2010 dar lotul de acum e unul mai bun decât cel din urmă cu 8 ani. În Rusia vor merge jucători experimentați, care au contribuit și la performanța din Africa de Sud, precum Suarez, Godin, Muslera sau Cavani. Lângă ei, un grup de fotbaliști tineri care sunt pregătiți să facă următorul pas în carieră: Betancur, Gimenez sau Vecino. Uruguay are o echipă cu mulți jucători tehnici, susținută de o defensivă experimentată. În preliminarii a înscris 32 de goluri, mai puține doar decât Brazilia, dând și golgheterul confederației: Cavani. La toate echipele din grupa A există semne de întrebare în ceea ce privește viitorul selecționerului, valabil și aici, însă din motive diferite. Dacă în Rusia, Arabia Saudită și Egipt sunt contestați antrenorii, la Uruguay e posibil ca Oscar Tabarez să se retragă. Cel poreclit „El Maestro” are 71 de ani și conduce naționala din 2006. Succesul actual i se datorează, venind cu un sistem implementat la toate naționalele de tineret pentru dezvoltarea fotbalului uruguayan.

Echipa probabilă (4-4-2)

Fernando Muslera (Galatasaray) – Guillermo Varela (Penarol), Diego Godin (Atletico Madrid), Jose Gimenez (Atletico Madrid), Martin Caceres (Lazio) – Nahitan Nandez (Boca Juniors), Rodrigo Betancur (Juventus), Matias Vecino (Inter), Cristian Rodriguez (Penarol) – Luis Suarez (Barcelona), Edinson Cavani (PSG)

Programul Uruguayului la Campionatul Mondial

15 iunie, ora 16:00 – Egipt

20 iunie, 18:00 – Arabia Saudită

25 iunie, 17:00 – Rusia

Leave a Reply