Christoph Daum, selecționerul României, a susținut miercuri conferința de presă oficială de dinainte de meciul cu Polonia, de vineri, din preliminariile Cupei Mondiale 2018.
Apasă aici pentru toate cotele la pariuri sportive oferite de Betano.com pentru meciurile din preliminariile CM 2018.
Germanul a afirmat că nu doar pregătirea pe plan fizic sau tactic este necesară la echipa României, ci și una pe plan mental.
“Am observat la echipa României necesitatea unei pregătiri mentale, la fel de importantă precum cea fizică. O bună pregătire mentală implică încredere de sine, autocontrol și concentrare. Putem învăța de la karate, de acolo se pot învăța toate aceste lucruri. O bună pregătire mentală te ajută inclusiv să te îți înțelegi corpul și să fii complet concentrat”, a declarat Daum, miercuri, la București.
El a vorbit și despre mentalitatea românească de a privi lucrurile negativ. „În România se începe mereu cu un gând negativist. Nu înțeleg acest lucru. În Germania spunem că vom câștiga, atunci când jucăm un meci mai ales acasă. În Turcia la fel, se spune că adversarii nu au nici o șansă atunci când vin acolo. În Belgia la fel. În Romania observ însă o presiune negativă, inclusiv din partea jucătorilor. Nu am mai văzut așa ceva. Și aici trebuie construit și lucrat”, a afirmat selecționerul.
Partida cu Polonia va fi ultima din acest an pentru România în cadrul preliminariilor de la Cupa Mondială 2018.
Campania de calificare va fi reluată în 2017 cu partida de pe 26 martie, contra Danemarcei, la București.
Echipa probabilă
Echipa probabilă a României contra Poloniei: Țătărușanu – Benzar, Chiricheș, Grigore, Toșca – Hoban, Marin – Popa, Stanciu, Chipciu – Stancu.
România este pe locul 3 în Grupa E
Grupa E a preliminariilor Cupei Mondiale 2018 are pe moment un clasament neașteptat, privind liderul. Pe locul 1 se află echipa din Muntenegru, cu 7 puncte, urmată de Polonia cu același număr de puncte, dar cu golaveraj inferior.
România se află pe locul al treilea, cu 5 puncte, apoi Danemarca (loc 4 – 3 puncte), Kazahstan (loc 5 – 2 puncte) și Armenia (loc 6 – 0 puncte).
Foto: FRF