Echipele mondialului: Portugalia (5/32)

Trecem la grupa B a Campionatului Mondial din Rusia, unde se regăsesc două dintre marile favorite: Portugalia și Spania, alături de Maroc și Iran. Campioana europeană este azi prezentată de Betano.

Portugalia s-a calificat la turneul final după ce a câștigat grupa B a preliminariilor UEFA, din care au mai făcut parte Elveția și Ungaria. Portugalia și Elveția au avut câte 27 de puncte, dar lusitanii au terminat pe primul loc mulțumită golaverajului mai bun.

Va fi a 7-a participare la Campionatul Mondial a Portugaliei. Cel mai bun rezultat l-a obținut la prima, în 1966, când a luat medalia de bronz. A fost prezentă la toate turneele finale după 2000, ajungând în semifinale în 2006.

Palmares la Campionatul Mondial: 26 meciuri – 13 victorii, 4 egaluri, 9 înfrângeri – golaveraj 43-29

Cele mai multe meciuri: Cristiano Ronaldo, 13

Cele mai multe goluri: Eusebio, 9

Citește, pe blogul Betano, toate prezentările echipelor de la Campionatul Mondial!

Portugalia vine în Rusia din postura de Campioană a Europei. În 2016 a câștigat primul său turneu major, deși nu erau cotați cu șanse mari de reușită. Dacă până în 2000, portughezii se puteau mândri doar cu două prezențe la Mondial și două la European, nu au ratat niciun turneu final important în acest mileniu. Performanța lui Eusebio din 1966, când a dus echipa pe locul 3, a fost depășită de titlul european din 2016.

Cota să câștige turneul: 25.00!

Naționala lui Cristiano Ronaldo merge în Rusia cu o echipă mai puternică decât cea de la EURO 2016. Componența lotului e asemănătoare cu cea avută la EURO 2004, când au atins finala: fotbaliști experimentați cu ultima șansă la gloria supremă (Ronaldo, Moutinho, Pepe), alături de tineri ce vor duce greul în următoarea decadă (Gelson Martins, Andre Silva, Bernardo Silva). Antrenorul Fernando Santos a găsit rețeta unei formule câștigătoare, cu o organizare defensivă foarte bună și libertate de acțiune pentru Cristiano Ronaldo în atac. Dovada reușitei e dată de preliminariile pentru Rusia, în care Portugalia a primit doar 4 goluri iar Cristiano Ronaldo a înscris 15, cele mai multe din Europa. E formula pe care se bazează încă de când a preluat naționala, în septembrie 2014. De atunci, Portugalia a pierdut un singur meci oficial! Trebuie, însă, menționat că primii 3 fundași centrali sunt trecuți de 34 ani și evoluează în campionate slab cotate: Pepe e în Turcia, Fonte în China și Bruno Alves în Scoția.

Lotul final a fost anunțat ieri și există câteva absențe notabile: Nani, unul dintre principalii oameni ofensivi a fost lăsat acasă, ca și tinerii Ruben Neves sau Nelson Semedo și Andre Gomes de la Barcelona. A fost convocat un fost jucător din Liga 1 Betano: portarul Beto, campion cu CFR în 2012!

Echipa probabilă (4-1-2-3)

Rui Patricio (Sporting) – Cedric Soares (Southampton), Pepe (Beșiktaș), Jose Fonte (Dalian Yifang), Raphael Guerreiro (Dortmund) – William Carvalho (Sporting) – Joao Moutinho (Monaco), Bernardo Silva (Manchester City) – Ricardo Quaresma (Beșiktaș), Andre Silva (AC Milan), Cristiano Ronaldo (Real Madrid)

Programul Portugaliei la Campionatul Mondial

15 iunie, ora 21:00 – Spania

20 iunie, 15:00 – Maroc

25 iunie, 21:00 – Iran

Leave a Reply