Echipele Mondialului: Japonia (32/32)

Prezentările echipelor de la Campionatul Mondial realizate de Betano se încheie cu Japonia, care va fi în grupa H cu Polonia, Senegal și Columbia.

Japonia s-a calificat la turneul final câștigând grupa B a preliminariilor din Asia, cu un punct peste Arabia Saudită și Australia.

Va fi a șasea participare a Japoniei la Campionatul Mondial. Toate cele 6 prezențe au avut loc începând cu 1998. Au ieșit doar de două ori din grupe, în 2002 și 2010, în ambele cazuri pierzând în optimi.

Palmares la Campionatul Mondial: 17 meciuri – 4 victorii, 4 egaluri, 9 înfrângeri – golaveraj 13-22

Cele mai multe meciuri: Hidetoshi Nakata, 10

Cele mai multe goluri: Keisuke Honda, 3

Citește, pe blogul Betano, toate prezentările echipelor de la Campionatul Mondial!

Seria de 6 Mondiale consecutive a Japoniei e depășită de numai 6 țări: Brazilia, Germania, Argentina, Spania, Coreea de Sud și Mexic. „Samuraii” nu au venit niciodată la turneul final până în 1998, însă de atunci s-au calificat la toate, fiind chiar una dintre țările organizatoare în 2002. Până acum, au alternat eliminările în grupe cu cele din optimi, iar dacă istoria se repetă ne așteptăm să iasă din nou în runda a doua. Japonia a dominat fotbalul asiatic în această perioadă. Nu a participat la nicio Cupă a Asiei până în 1988, dar între 1992 și 2011 a câștigat 4 din cele 6 turnee. Se mai pot mândri și cu o finală de Cupa Confederațiilor, în 2001, când a fost țară gazdă – alături de sud-coreeni.

Cota să câștige turneul: 500.00!

Japonia a fost calificată de bosniacul Vahid Halihodzic la turneu, însă acesta a fost dat afară în luna martie. Antrenorul a folosit o tactică bazată pe contraatac pe parcursul mandatului, scoțând din echipă cei mai valoroși jucători pentru că nu puteau da randamentul maxim în acest sistem: pe Honda, Kagawa și Okazaki. Demiterea lui a fost motivată public de jocul prestat, însă presa a speculat și că dorința fotbaliștilor consacrați a avut legatură cu asta. Înlocuitorul său e Akira Nishino, care a antrenat doar în Japonia până acum. A avut la dispoziție doar 3 meciuri pentru a pregăti Mondialul și încă mai caută o formulă ideală, însă au fost reintroduși în echipa de start vedetele și stilul de joc a redevenit unul de posesie. A readus, practic, naționala japoneză în zona de confort, convocând jucătorii experimentați și oferindu-le tactica pe care au folosit-o în ultimii 10 ani.

Echipa probabilă (4-2-3-1)

Eiji Kawashima (Metz) – Hiroki Sakai (Olympique Marseille), Maya Yoshida (Southampton), Tomoaki Makino (Urawa Red Diamonds), Yuto Nagatomo (Galatasaray) – Makoto Hasebe (Frankfurt), Hotaru Yamaguchi (Cerezo Osaka) – Keisuke Honda (Pachuca), Shinji Kagawa (Borussia Dortmund), Shinji Okazaki (Leicester City) – Yuya Osako (Werder Bremen)

Programul Japoniei la Campionatul Mondial

19 iunie, ora 15:00 – Columbia

24 iunie, 18:00 – Senegal

28 iunie, 17:00 – Polonia

Leave a Reply