Campionatul Mondial: analiza optimilor. Brazilia e favorită la trofeu!

Mondialul din Rusia a ajuns la faza optimilor. Conform cotelor Betano, două echipe cu culoar ușor spre semifinale sunt primele favorite la titlu: Brazilia și Spania.

Sâmbătă, 30/06: Franța – Argentina și Uruguay – Portugalia

Sâmbătă e ziua cea mai tare a optimilor, cu două super meciuri. Franța și Argentina deschid runda eliminatorie la ora 17:00. Niciuna nu a convins în faza grupelor, însă rămân două forțe ale fotbalului internațional. Franța s-a calificat ușor, după două etape, și și-a permis să trateze cu lejeritate ultimul meci – cu Danemarca. E un avantaj în fața argentinienilor, care au luat biletele spre optimi abia în minutul 86 al partidei decisive cu Nigeria. Griezmann și Messi, cei mai valoroși jucători din această optime, nu au strălucit în grupe – însă, la fiecare turneu final, fotbaliștii de top s-au evidențiat în rundele eliminatorii.

Câștigătoarea va întâlni, în sferturi, una dintre Uruguay și Portugalia. Uruguay este singura țară care nu a primit gol până acum, iar după victorii la limită cu Egipt și Arabia Saudită au distrus țara gazdă, Rusia, cu 3-0. Jocul din etapa a treia arată că uruguayenii nu pot fi ignorați când vorbim de cele mai puternice echipe ale acestui turneu. Portugalia a fost la un pas să fie eliminată de Iran în finalul grupelor, dar a supraviețuit și a terminat pe 2, după Spania. Lusitanii au fost „cărați” de Cristiano Ronaldo, autor al unui hattrick în prima etapă și al unicului gol din etapa secundă. Balonul de Aur va fi, din nou, în centrul atenției în duelul cu Uruguay.

Cote la calificare: 1.67 Franța, 2.22 Argentina / 1.88 Uruguay, 1.93 Portugalia

Toate meciurile din fazele eliminatorii vor avea cotă cu marjă 0% pe Betano!

Duminică, 1/07: Spania – Rusia și Croația – Danemarca

Spania este a doua favorită la trofeu și, teoretic, drumul până în semifinale e ușor. Marea problemă a lor în grupe a fost cuplul de fundași centrali Ramos – Pique, altă dată imbatabil. Acum, ei s-au evidențiat doar prin lipsa de comunicare și gafele făcute. De la mijloc în sus, Spania a arătat bine, și nu s-a resimțit vreun moment șocul schimbării antrenorului cu doar două zile înaintea turneului. Rușii au impresionat în primele două meciuri, în care au înscris de 8 ori, însă au clacat când au întâlnit primul adversar mai dificil. Dacă ne luăm după jocul lor cu Uruguay, avem motive să așteptăm o nouă înfrângere la scor pentru țara gazdă.

Al doilea meci de duminică aduce surpriza grupelor, Croația, și Danemarca. Croații sunt una din cele 3 echipe care au câștigat toate meciurile de până acum, de răsunet fiind victoria lor cu Argentina – 3-0. Au, probabil, cel mai bun mijloc al turneului, condus de Luka Modric. Și la danezi e un jucător care iese în evidență, dar spre deosebire de croați, nu are fotbaliști apropiați ca nivel în jurul lui: Christian Eriksen e cel care coordonează jocul nordicilor. Lipsa altor fotbaliști de clasă a făcut ca Danemarca să înscrie de numai 2 ori în 3 meciuri, cele mai puține dintre echipele calificate, și să nu i se acorde vreo șansă la trofeu.

Cote la calificare: 1.29 Spania, 3.70 Rusia / 1.40 Croația, 2.95 Danemarca

Ai zeci de pariuri speciale pe Betano pentru finaliste, semifinaliste sau etapele de eliminare!

Luni, 2/07: Brazilia – Mexic și Belgia – Japonia

Brazilia are cotă de 4.60 pentru câștigarea Mondialului, cea mai mică. În condițiile în care Neymar nu a jucat la nivelul așteptat, un alt fotbalist a ieșit la rampă: Philippe Coutinho. El a fost votat omul meciului în primele două etape și a avut o evoluție excelentă în a treia. Pentru Selecao, duelul cu Mexic nu ar trebui să fie dificil. Mexicanii au surprins în etapa de deschidere, când au învins Germania, dar au terminat în genunchi grupele – pierzând cu 3-0 cu Suedia. Nu au mai trecut de faza optimilor din 1986, fiind eliminați de fiecare dată când au întâlnit un adversar mai bine cotat.

Dacă Brazilia se califică, sunt șanse mari ca în sferturi să întâlnească Belgia, naționala cu cel mai bun atac din grupe. După ce au învins lejer outsiderele Panama și Tunisia, belgienii s-au impus și în fața Angliei, într-un meci în care ambele țări au trimis în teren echipa a doua. A convins prin fotbalul total ofensiv practicat până acum și e considerată a treia favorită la trofeu! Japonia a avansat mulțumită numărului de cartonașe galbene mai mic decât al Senegalului, fiind prima dată în istorie când s-a ajuns la acest criteriu de departajare. Asiaticii au dezamăgit, și ei, în ultimul meci – pentru a fi siguri de calificare aveau nevoie de egal, dar au pierdut cu Polonia și au mers mai departe cu mult noroc. Ținând cont de faptul că singurul lor succes a venit într-un meci în care adversarii au jucat aproape tot meciul în inferioritate numerică, e greu să găsim argumente pentru care ar depăși Belgia.

Cote la calificare: 1.25 Brazilia, 4.15 Mexic / 1.18 Belgia, 4.85 Japonia

Cine va fi Campioana Mondială? Pariază acum!

Marți, 3/07: Suedia – Elveția și Columbia – Anglia

La prima vedere, optimea dintre Suedia și Elveția e cea mai slabă a turneului. Suedia a câștigat grupa F în urma succesului clar cu Mexic, 3-0. Meciul care ne-a ajutat să ne formăm o părere despre ei a fost, în schimb, cel pierdut cu Germania. Suedezii au o defensivă greu de depășit și o disciplină tactică impresionantă, aceste două atuuri făcându-i un adversar incomod pentru orice națională. Elveția e în optimi mulțumită victoriei cu Serbia și egalului cu Brazilia, fără să arate că are forța să meargă prea departe.

Nici Suedia, nici Elveția nu sunt cotate cu șanse mari să ajungă în semifinale, mizele fiind pe câștigătoarea partidei Columbia – Anglia. Columbia a câștigat grupa deși a pierdut primul meci, luând trei puncte în meciul decisiv cu Senegal. Sud-americanii riscă să nu se bazeze pe golgheterul Mondialului trecut, James Rodriguez, accidentat în acel meci. Anglia a „reușit” să piardă primul loc al grupei G și să intre pe jumătatea mai ușoară a tabloului. Cel mai bun fotbalist al lor din grupe a fost căpitanul Harry Kane, golgheterul turneului – cu 5 reușite. Există, în continuare, semne de întrebare în ceea ce îi privește. Au avut victorii clare cu echipe mult mai slab cotate, iar în singurul meci cu un adversar de calibru au folosit mai multe rezerve. Cum se vor descurca englezii cu Columbia rămâne de văzut.

Cote la calificare: 2.02 Suedia, 1.80 Elveția / 2.45 Columbia, 1.55 Anglia

Harry Kane, Cristiano Ronaldo și Romelu Lukaku au cele mai mari șanse la Gheata de Aur! Tu pe cine mizezi?

Leave a Reply