Ciprian Marica despre cele două meciuri ale României în preliminariile Mondialului din 2022

În primul rând, cred că pentru a avea șanse de calificare la Mondialul din 2022, avem nevoie de victorii în meciurile cu Macedonia de Nord, de acasă și în cel cu Armenia, din deplasare. Doar așa putem rămâne în cursă, pentru că, este clar, în meciul cu Germania plecăm cu șansa a doua. În aceste condiții, un punct contra nemților, cred că ar putea fi considerat un rezultat pozitiv.

România – Macedonia de Nord: ai noștri, favoriții cotelor Betano

Debutăm acasă cu Macedonia de Nord, o echipă, totuși, mică, dar calificată la Europeanul din acest an. Culmea, va juca la București, acolo unde ar fi trebuit să fim noi sau ar fi fost frumos să fim noi. Faptul că sunt calificați la Euro ar trebui să ne pună un semn mare de întrebare. Este clar că nu trebuie să-i tratăm de sus pe macedoneni și că trebuie să abordăm jocul, în cel mai serios mod. Au câțiva jucători cu experiență, unul care juca chiar și pe vremea mea. Este vorba de Pandev, aflat acum la Genoa, în Seria A, un campionat foarte puternic. Tot din Italia, va veni Elmas, însă de la Napoli. Mai este de luat în calcul și Alioski, jucător care face un sezon bun la Leeds, în Premier League. Macedonia de Nord este o echipa nu aș spune puternică, dar care trebuie luată în seama, mai ales că nici noi nu suntem mai răsăriți, având unele probleme. Mirel Rădoi are Covid și se pare că nu va putea să stea pe bancă. Până când își va reveni, va comunica cu jucătorii în mediul online, ceea ce clar, este un minus. Lipsa lui fizică de la pregătiri ne va afecta. Prezența lui ar fi avut un alt impact asupra jucătorilor. Avem probleme la nivelul portarilor. După retragerea lui Tătărușanu, căutăm soluții. Ionuț Radu a intrat în carantină cu Inter Milano și nu poate veni. Ne bazăm pe Florin Niță și de nu, pe David Lazar, care a debutat bine la Națională. Apără bine și la Astra și este un portar în care eu am încredere. Va fi un meci dificil, cu siguranță. Iar dacă nu vom fi concentrați și nu ne vom dărui sută la sută, prin unitatea grupului, va fi greu de scos un rezultat pozitiv. Sper ca tricolorii să obțină victoria, ca să începem cu dreptul această nouă campanie de calificare.

România – Germania: nemții, cota 1.40 la victorie

Este clar, fără doar și poate, că Germania este favorita grupei. Chiar dacă vine după o înfrângere usturătoare, 0-6 în Spania, Germania rămâne Germania. Are jucători de top și poate alinia un prim unsprezece fantastic, cu Timo Werner, Gündoğan, Havertz, Rüdiger, Leno și așa mai departe, jucători de la echipe mari din Premier League, plus vedetele din Bundesliga. Ca minusuri, cred că au unele dubii în privința viitorului, pentru că Joachim Löw nu va mai continua după European. Să sperăm că acest lucru va conta pentru moralul nemților. Îmi aduc aminte că în 2007 am jucat un amical cu Germania, la Köln. Am pierdut cu 3-1, dar am reușit să marcăm în primele minute. Apoi am avut un meci fantastic de greu. Acum însă, nu contează ce a fost, contează ce va fi. Cred că va fi foarte importantă tactica de joc pe care o va aborda Mirel Rădoi. Deja a avut experiențe la cel mai înalt nivel și a putut să-și măsoare forțele cu alte echipe puternice. Sper ca de data acesta să fie mult, mult mai inspirat, atât în alegerea primului unsprezece, cât și în alegerea tacticii de joc, cum spuneam. Eu sunt alături de băieți și am mare încredere în ei. După o perioada dificilă, trebuie să le redea oamenilor speranța și să-i recâștige de partea lor. Iar acest lucru nu se poate construi, decât prin rezultate. Succes, băieți!