CFR Cluj – Universitatea Craiova, derby-ul etapei a 9-a

CFR Cluj şi Universitatea Craiova vor juca luni, 20 septembrie 2021, de la ora 21:00, în etapa a 9-a din Liga 1, sezonul 2021-2022. Partida va avea loc pe stadionul “Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj Napoca.

Betano: 1.95 pentru o victorie CFR Cluj, 3.20 egal, 4.45 pentru un succes Universitatea Craiova

 

CFR 1907 Cluj

CFR Cluj a debutat cu o înfrângere în Europa Conference League, fiind învinsă cu scorul de 1-0 de FK Jablonec, în grupa D. Golul cehilor a fost marcat de Václav Pilař (52 penalty), după o ieşire greşită a portarul Cristian Bălgrădean şi un henţ inexplicabil în careu al portughezului Mário Camora, care a fost eliminat. Antrenorul Dan Petrescu a ajuns la a doua înfrângere consecutivă de la revenirea la Cluj, după ce a pierdut în ultima etapă din Liga 1 cu 1-0 pe terenul lui FC Botoşani (Herve Kage 71). Acum va urma un meci foarte greu în Gruia, cu Universitatea Craiova, în care “alb-vişinii” au mare nevoie de victorie, pentru a încerca încet-încet să revină la normal. Trebuie de remarcat că “feroviarii” au avut 10 victorii consecutive în Liga 1 (3 erau din play-off), însă au întrerupt această serie la Botoşani. Mateo Sušić, Daniel Graovac şi Denis Alibec au în continuare probleme medicale, Billel Omrani probabil va juca doar o repriză iar noul venit Dušan Čelar probabil nu va fi folosit într-un meci atât de dificil. Următorii adversari vor fi FC UTA Arad (deplasare), Gaz Metan Mediaș (acasă) şi Rapid București (deplasare).

 

Universitatea Craiova

Elevii lui Reghecampf au avut ghinion în meciul disputat în Bănie cu Sepsi Sfântu Gheorghe, care s-a terminat la egalitate, scor 1-1. Covăsnenii au înscris primii prin Boubacar Fofana (17), însă oltenii au egalat prin Gustavo Vagenin (32). Gazdele au avut multe ocazii, însă portarul Roland Niczuly a prins o zi de excepţie, apărând chiar şi o lovitură de la 11 metri executată de Gustavo Vagenin, în minutul 79. Înainte de acest egal “alb-albaştrii” aveau două succese consecutive, 1-0 acasă cu Gaz Metan Mediaș şi 2-1 în deplasare cu Rapid București. Paul Papp este în perioada de recuperare iar Alexandru Crețu venit recent de la FCSB încă nu a jucat din cauza problemelor medicale. În schimb a debutat Lyes Houri, un mijlocaş central împrumutat de la FC Fehérvár, care a jucat foarte bine şi cu siguranţă va fi titular şi la Cluj. Vestea bună pentru antrenorul Laurenţiu Reghecampf este că în atac vor fi din nou Elvir Koljić şi Andrei Ivan, care au o mare dorinţă de a marca. Următorii adversari vor fi Dinamo București (acasă), FC U Craiova 1948 (deplasare) şi Academica Clinceni (acasă).

 

CFR Cluj – Universitatea Craiova echipele probabile

CFR Cluj: Bălgrădean – Manea, Cestor, Burcă, Camora – Boateng, Culio, Sigurjónsson – Deac, Debeljuh, Petrila

Universitatea Craiova: Pigliacelli – Conte, Găman, M. Constantin, Bancu – Gustavo, Screciu, Nistor, Houri – A. Ivan, Koljić

 

Golgheteri CFR Cluj

Claudiu Petrila – 3 goluri

Denis Alibec – 2 goluri (1p)

Ciprian Deac – 2 goluri

Billel Omrani – 2 goluri

Gabriel Debeljuh – 1 gol

Iasmin Latovlevici – 1 gol

Rúnar Már Sigurjónsson – 1 gol

Anas Tahiri – 1 gol

 

Golgheteri Universitatea Craiova

Gustavo Vagenin – 3 goluri

Jovan Marković – 3 goluri

Ştefan Baiaram – 1 gol

George Câmpanu – 1 gol

Andrei Ivan – 1 gol

Elvir Koljić – 1 gol

 

Palmares Liga 1

26 meciuri

10 victorii – CFR Cluj

8 egaluri

8 succese – Universitatea Craiova

30 goluri – CFR Cluj

24 goluri – Universitatea Craiova

 

Palmares Liga 1 la Cluj Napoca

13 meciuri

5 victorii – CFR Cluj

4 egaluri

4 succese – Universitatea Craiova

14 goluri – CFR Cluj

11 goluri – Universitatea Craiova

 

Pronostic CFR Cluj – Universitatea Craiova

CFR Cluj – Universitatea Craiova NG, la o cotă de 1.70 pe Betano şi la o cotă mai mare de 3.20, CFR Cluj – Universitatea Craiova egal (X).