CFR Cluj cucerește “Cetatea Eternă”

Am ajuns deja și în etapa a 3-a de Liga Europa, o ocazie de a urmări din nou campioana României în parcursul ei european, înainte de pauza în care o să avem meciurile echipelor naționale. CFR Cluj se deplasează la Roma în duelul formațiilor de pe primele două locuri din grupă. Pe lângă această confruntare, avem și alte partide echilibrate și extrem de importante de urmărit cu ceilalți români angrenați la echipele lor de club.

 

UEFA Europa League

 

AS Roma – CFR Cluj

CFR Cluj se întoarce la “locul faptei”. Singura echipă a României prezentă în grupele unei competiții europene se întoarce pe Stadio Olimpico, locul unde a reușit una dintre cele mai impresionante victorii din istoria sa! Băieții lui Dan Petrescu merg în capitala Italiei din postura de lideri ai grupei A din Liga Europa, iar romanii sunt pregătiți de asaltul armatei pregătite temeinic de fostul component al Generației de Aur. Prima confruntare directă a avut loc în Champions League, în septembrie 2008. Pe Olimpico, dubla de senzație a lui Culio aducea o mare surpriză: CFR se impunea pe terenul Romei, scor 2-1. Clujenii au jucat de 4 ori în până acum în cupele europene cu AS Roma şi a marcat de fiecare dată

Fostul fundaș al primei reprezentative vrea să-i calce pe urme lui Maurizio Trombetta și să cucerească Cetatea Romei! Dar… Întrebarea care ne macină pe toți este: Cine va fi “noul Culio?”

Cote Betano 1×2: 1.41 – 5.31 – 9.65

Cealaltă partidă a grupei A între Young Boys Bern – ȚSKA Sofia.

 

SL Benfica – Glasgow Rangers

Cele 2 formații se află pe primele locuri în grupa lor, cu 6 puncte fiecare, iar ambele urmăresc să-și păstreze procentajul de 100 % de până acum.

O situație bizară la Estadio da Luz, stadionul unde se va desfășura partida, este faptul că sunt necesare reparații urgente ale terenului, după ce un șofer fugar a reușit să pătrundă cu mașina în stadion și a condus pe suprafața de joc. Știrile din Portugalia spun că șoferul și-a găsit drumul pe gazon în timp ce porțile exterioare ale stadionului erau deschise, fiind apoi urmărit de agenții de securitate, dar prins până la urmă de polițiștii sosiți la fața locului.

Benfica evaluează eventualele daune ale gazonului înainte de vizita echipei lui Steven Gerrard, care încearcă să-și oprească gazdele din crearea unui nou record european de 24 de meciuri neînvinse pe teren propriu în Europa League și, anterior, Cupa UEFA.

Ianis Hagi este anunțat titular în această seară la Lisabona. Internaționalul român are amintiri plăcute din Portugalia, după ce a jucat și anul trecut cu Rangers împotriva celor de la Braga, înscriind și aducând calificarea mai departe pentru scoțieni în optimile aceleiași competiții.

Cote Betano 1×2: 2.07 – 3.40 – 3.65

Cealaltă partidă a grupei D între  Lech Poznan – Standard Liege.

 

Ludogorets Razgrad – Tottenham Hotspur

Tottenham Hotspur revine în Europa League în călătoria din Bulgaria, pentru duelul cu românii Moți, Grigore și Keșerü de la Ludogorets Razgrad. Gruparea engleză a mai jucat o dată în Bulgaria în actualul sezon, învingând-o cu 2-1 pe Lokomotiv Plovdiv în preliminarii. Spurs a pierdut 1-0 cu Royal Antwerp în etapa trecută și se află, înaintea acestui meci, pe al doilea loc din grupa J, cu trei puncte mai multe decât Ludogorets, care a pierdut ambele meciuri de până acum. Jose Mourinho nu se poate baza pe Sergio Reguilon, Erik Lamela și Serge Aurier.

Campionii Bulgariei se află pe primul loc în campionatul intern, dar au câștigat doar un meci din ultimele 11 jucate acasă în Europa League, 5-1 în septembrie 2019 contra rușilor de la ȚSKA Moscova.

Cele 2 echipe nu s-au mai întâlnit niciodată până acum într-un meci european.

Cote Betano 1×2: 9.75 – 6.10 – 1.28

Cealaltă partidă a grupei J între Royal Antwerp FC – LASK Linz.

 

SK Slavia Praga – OGC Nice

Campioana Cehiei au obținut o victorie cu 1-0 asupra lui Bayer Leverkusen săptămâna trecută, în timp ce Nice a triumfat cu același scor în duelul cu israelienii de la Hapoel Be’er Sheva. Slavia Praga și-a concentrat toată atenția către Liga Europa, beneficiind de o pauză de 3 săptămâni datorată suspendării campionatului intern. Praghezii au tot lotul valid, iar Nicolae Stanciu este anunțat titular. Românul a fost implicat în 8 goluri din ultimele 11 meciuri jucate în Liga Europa, oferind 2 pase de gol din tot atâtea marcate până acum în faza grupelor.

Nice a pierdut 22 din cele 29 de meciuri în deplasare din toate competițiile europene, incluzând aici și fiecare din ultimele patru, cea mai recentă înfrângere fiind 2-6 contra celor de la Bayer Leverkusen, înregistrată în prima etapă.

Cele 2 formații s-au întâlnit ultima oară în sezonul 1997-1998 al Cupei Cupelor, cu cehii calificându-se atunci mai departe.

Cote Betano 1×2: 2.17 – 3.30 – 3.50

Cealaltă partidă a grupei C este între Hapoel Beer Sheva – Bayer 04 Leverkusen.

 

FC Zorya Luhansk – AEK Atena

Cu ambele echipe aflate în aceeași situație, după ce au suferit câte 2 înfrângeri fiecare împotriva celor de la Braga și Leicester, presiunea este mare pentru o victorie care să mențină, măcar pentru una dintre ele, șansele teoretice de a se califica mai departe.

Gazdele de azi, conduse de antrenorul Viktor Skripnik, traversează o perioadă slabă în care nu au reușit decât 2 victorii din ultimele 12 meciuri jucate în toate competițiile, aflându-se la subsolul grupei de Liga Europa și pe locul 8 în campionatul intern.

Nici forma lui AEK nu este, în prezent, cea mai bună, chiar dacă în preliminarii au trecut de adversari puternici, precum St Gallen sau Wolfsburg. Echipa din capitala Greciei are totuși un palmares bun în deplasările europene, pierzând un singur meci din ultimele 11 jucate în Liga Europa. Fundașul Ionuț Nedelcearu, a marcat pentru greci în victoria din weekend, 2-1 acasă contra celor de la OFI Creta, și pare că s-a acomodat perfect la noua lui echipă. Internaționalul român este anunțat titular și în această seară.

Cote Betano 1×2: 2.92 – 3.20 – 2.52

Cealaltă partidă a grupei G este între Leicester – SC Braga.

 

Ce meciuri pui pe bilet?

Toate meciurile zilei sunt incluse în oferta Betano unde găsești: peste 1,400 de pariuri pe fiecare meci, speciale, live, Cash Out 100% înainte de începerea meciurilor și BetCombo, precum și Misiuni cu premii speciale în fiecare săptămână. Jocul începe acum!

Leave a Reply