CFR Cluj a câștigat Liga 1 Betano. Latovlevici, Mățel, Moți și Keșeru au fost campioni în afara țării. În campionatele mari nu au existat surprize, cluburile de top câștigând. Care au fost campioanele din cele mai bune 20 de ligi din clasamentul UEFA?
Spania: Barcelona (de 25 ori campioană) a urcat pe primul loc în etapa a treia și a rămas până la final, pierzând un singur meci. A terminat cu 14 puncte peste Atletico și 17 peste Real.
Anglia: Manchester City (5) a dominat categoric în Premier League, având, la finalul sezonului, 19 puncte peste locul 2 – Manchester United.
Italia: Juventus Torino (34) a fost în urmărirea lui Napoli peste jumătate din campionat, luând prima poziție abia în etapa 27. A devenit campioană în penultima etapă, păstrând un avantaj de 4 puncte.
Germania: Bayern Munchen (28) a câștigat pentru al șaselea an consecutiv, cu 5 etape înainte de final. A avut 21 de puncte în fața locului secund, Schalke.
Franța: Paris Saint-Germain (7) nu a avut emoții, acontându-și trofeul tot cu 5 etape rămase. La 13 puncte în spate a fost Monaco, la 15 Lyon și la 16 Marseille.
Rusia: Lokomotiv Moscova (3) a reușit surpriza, luându-le fața rivalelor din oraș ȚSKA (2 puncte mai jos) și Spartak (4 puncte).
Portugalia: FC Porto (28) a fost învingătoarea luptei în 3 cu Benfica și Sporting. Abia în ultimele 5 etape s-a desprins, încheind cu 7 puncte peste locul 2.
Ucraina: Șahtior Donețk (11) a fost lider în tot play-off-ul, iar la final a avut 2 puncte în fața lui Dinamo Kiev. Locul 3, Vorskla, a fost la 26 de puncte mai jos.
Belgia: Club Brugge (15) a avut mari emoții în play-off, câștigând datorită punctelor strânse în sezonul regulat. A pornit play-off-ul cu 12 puncte peste Standard, dar la final a avut doar 3.
Turcia: Galatasaray (21) s-a impus în ultima etapă, la capătul unei bătălii în 4: cu Fenerbahce, Bașakșehir și Beșiktaș. Iasmin Latovlevici a jucat 10 meciuri pentru campioana Turciei.
Austria: Red Bull Salzburg (12) a pierdut doar două meciuri în drumul spre al cincilea titlu consecutiv, câștigat cu un avans de 14 puncte față de Sturm Graz.
Elveția: Young Boys Berna (12) a detronat-o pe Basel, câștigătoarea ultimelor 8 ediții. A luat titlul cu 4 etape rămase și 15 puncte în fața locului secund.
Cehia: Viktoria Plzen (5) e campioană, deși mai este o etapă de jucat. Plzen a pornit perfect, cu 14 victorii consecutive, fiind tot anul în fotoliul de lider. Are 7 puncte peste locul 2, Slavia Praga.
Olanda: PSV Eindhoven (24) a luat campionatul cu 3 etape înainte de final, după o victorie în derby-ul cu Ajax. Ajax a terminat a doua, la 4 puncte în spate.
Grecia: AEK Atena (12) a fost câștigătoarea unui sezon plin de controverse. A avut 6 puncte peste PAOK, locul 2, profitând de o penalizare (3 puncte) a acestora și o victorie la masa verde în meciul direct.
Croația: Dinamo Zagreb (19) a cucerit titlul în fața lui Rijeka, aflată la 3 puncte mai jos. Alexandru Mățel a jucat 3 meciuri pentru campioana Croației.
Danemarca: FC Midtjylland (2) a preluat șefia clasamentului abia în penultima etapă, fiind în urma lui Brondby până atunci. În final, a terminat la 4 puncte în față.
Israel: Hapoel Beer Sheva (5) a dominat play-off-ul, deși în sezonu regulat situația a fost echilibrată. O singură înfrângere în partea decisivă a făcut să termine la 9 puncte peste Maccabi Tel Aviv.
Cipru: APOEL Nicosia (27) a urcat pe primul loc cu 3 etape înainte de final, câștigând meciul direct cu Apollon Limassol. L-a păstrat, ba chiar a mărit avansul la 4 puncte.
România: CFR Cluj (4) a devenit campioană în ultima etapă, după mai multe răsturnări de situație, cu un punct peste FCSB.