Stoian 100

Bursa stranierilor: Stoian, talismanul lui Crotone

La primul meci de după accidentare, Adrian Stoian înscrie și Crotone ia trei puncte mari. Săptămână nebună pentru Lucescu la PAOK. Marin îi ia fața lui Boloni în Belgia pentru un loc de playoff. Goluri ale lui Pușcaș și Dobre, internaționali de tineret.

Stoian marchează, Crotone câștigă după 5 meciuri

Adrian Stoian a lipsit în ultima lună, din motive medicale, dar revenirea a fost de bun augur. Crotone a reușit surpriza etapei în Serie A, învingând-o cu 4-1 pe Sampdoria. A fost prima victorie a echipei antrenate de Walter Zenga după un 3-0 cu Verona acum 6 etape. Acela a fost ultimul meci al lui Stoian ca titular, și s-a aflat și pe lista marcatorilor. Mijlocașul român are 2 goluri în 23 meciuri jucate în acest sezon, iar Crotone a părăsit zona retrogradării după acest succes.

Ceilalți români din Serie A nu au avut o săptămână la fel de bună. Au jucat doar Alin Toșca, în Fiorentina – Benevento 1-0, și Ștefan Radu. Radu a fost integralist în ambele meciuri ale lui Lazio, încheiate 2-2: în Europa League, acasă, cu Dinamo Kiev și în campionat, pe terenul lui Cagliari. Poți urmări la lucru toți românii din Serie A pe site-ul Betano, cu streaming live. Duminică vor fi Crotone – Roma, Benevento – Cagliari și Lazio – Bologna.

Al doilea derby al lui Lucescu ce va fi decis la comisii

Niciun stranier nu a avut o săptămână apropiată de cea a lui Lucescu. După meciul anulat cu Olympiakos și decis la comisii, după înfrângerea cu Asteras și bătaia de la final, Răzvan Lucescu a primit și vești bune: cu o zi înainte de derby-ul cu AEK, comisiile au anulat penalizarea de 3 puncte a lui PAOK și decizia de a juca meciul cu porțile închise. Cu un stadion plin, PAOK a înscris unicul gol în minutul 90, prin Fernando Varela. Brigada de arbitri l-a anulat, după lungi consultări, pe motiv de offside, iar apoi s-a declanșat haosul. Patronul lui PAOK a intrat pe teren alături de gărzile de corp, purtând și un pistol, amenințând arbitrul. Meciul a fost, evident, oprit. Raportul oficial de joc consemnează scorul de 1-0 în momentul întreruperii și faptul că AEK a refuzat să revină pe teren, însă șansele ca la comisii să fie o altă hotărâre decât 0-3 sunt minime. Răzvan Lucescu poate pierde, așadar, titlul prin două înfrângeri la masa verde.

Marin prinde playoff-ul după o revenire de la 2-0

Duminică de infarct și în Belgia, unde s-a încheiat sezonul regulat. În lupta pentru ultimul loc de playoff au fost implicați doi români, Răzvan Marin și Laszlo Boloni. Câștig de cauză a avut mijlocașul lui Standard Liege, deși la pauză părea că se îndreaptă spre playout. Standard a fost condusă cu 2-0 de Oostende, însă a reușit să înscrie de 3 ori în a doua repriză, golul decisiv aparținându-i fostului dinamovist Collins Fai. Antwerp, care s-ar fi calificat la egalitate de puncte, a pierdut la Anderlecht cu 2-1 deși a jucat 87 minute în superioritate numerică!

În 27 meciuri de campionat, Răzvan Marin a avut 4 goluri și 7 assisturi. Câte va reuși în playoff? Doar pe Betano ai pariuri speciale pentru evoluțiile fotbalistului român aflat în cea mai bună formă!

VIDEO: Pușcaș ajunge la 6 goluri în 7 meciuri

George Pușcaș găsește din nou poarta în tricoul Novarei, în Serie B. Titular pentru a șaptea oară în tot atâtea meciuri, atacantul a marcat golul de 1-1 în minutul 50 al meciului cu Brescia, încheiat cu victoria echipei sale. Novara a urcat pe 15, la 5 puncte de retrogradarea directă și la un punct peste locurile de baraj. Alt internațional de tineret, Mihai Dobre, a înscris primul său gol în fotbalul englez. Împrumutat de Bournemouth la Rochdale, în a treia divizie, mijlocașul dreapta de 19 ani a fost introdus pe teren în minutul 73 și a înscris un sfert de oră mai târziu.

 

VIDEO: Duelul foștilor căpitani dinamoviști: Filip gafează, Matei marchează

În Croația au jucat doi foști căpitani ai lui Dinamo: Cosmin Matei și Steliano Filip. Hajduk Split – Istra 1961 s-a terminat 3-2, câștig de cauză având Filip. S-a evidențiat, însă, în mod negativ prin gafa de la golul 2 al oaspeților. Fundașul stânga a sărit pe lângă minge la o centrare în careu, eroare care i-a permis lui Cosmin Matei să înscrie.
Sergiu Buș a marcat golul gazdelor în Levski – Etar 1-1, a șasea reușită stagională a lui. În Azerbaidjan, Scarlatache a dat al treilea său gol pentru Keșla, în 18 meciuri. Și mai estic, în Kazahstan, doi români au fost titulari în prima etapă a sezonului 2018: Doru Popadiuc, transferat de la FC Voluntari, și Adrian Avrămia (ultima dată la Dinamo Brest, în Belarus). Ambii sunt la Irtysh, iar primul a și punctat pentru o victorie cu 2-1.

Leave a Reply