Bursa stranierilor: primul gol al lui Andone în Premier League!

Florin Andone a marcat pentru Brighton; Cristi Ganea a debutat la Bilbao. Gol decisiv dat de Latovlevici în Turcia, unde Torje a contribuit cu un assist la surpriza etapei.

Andone, gol decisiv pentru Brighton!

După 5 ani, numele unui fotbalist român apare pe tabela de marcaj în Premier League. Vlad Chiricheș a fost ultimul marcator până în acest weekend, când Florin Andone a dat golul decisiv în Huddersfield – Brighton. Atacantul a fost, în premieră, titular într-o partidă de campionat și a răsplătit încrederea antrenorului cu o evoluție foarte bună, incununată și cu golul victoriei (2-1) în minutul 69. Brighton nu mai câștigase de o lună în Premier League, iar după acest rezultat a urcat pe locul 11. Urmează o etapă intermediară, în care clubul lui Florin Andone va juca acasă cu Crystal Palace.

Debut fericit al lui Cristi Ganea la Bilbao

După o perioadă de câteva lui în care nu a prins nici măcar banca de rezerve, Cristi Ganea a debutat la Athletic Bilbao în meciul de cupă cu Huesca. Bascii s-au impus fără probleme, cu 4-0, scor stabilit înainte ca fundașul stânga să fie trimis în teren. Ganea l-a înlocuit pe veteranul Aritz Aduriz, autor a două goluri în acel meci. Internaționalul român are șanse mari să debuteze și în Primera Division diseară, de la 22:00, în deplasarea de la Levante!

VIDEO: Gol marcat de Dennis Politic, brașoveanul de 18 ani din echipa lui Ryan Giggs și Paul Scholes!

Faza golului începe la 2:21

În a cincea divizie engleză, numită National League, favorită la promovare e Salford City. Salford a fost fondată în 1940, dar din 2014 a fost preluată de un grup format din jucători legendari ai lui Manchester United: Ryan Giggs, Paul Scholes, Gary Neville, Phil Neville și Nicky Butt. La Salford este împrumutat în acest sezon și un român: Dennis Politic, un mijlocaș central de 18 ani din Brașov ce aparține de Bolton. De Ziua României, Politic a profitat de accidentarea unui coleg pentru a intra pe teren în minutul 9, iar un sfert de oră mai târziu a marcat la capătul unei acțiuni individuale superbe! Salford City a câștigat cu 3-0 împotriva lui Havant & Waterlooville, fiind pe locul 2 în National League.

Turcia: Assist dat de Torje în surpriza etapei

Liderul Istanbul Bașakșehir a pierdut acasă cu Sivasspor, 0-1. Golul echipei vizitatoare a fost înscris după o pasă a lui Gabriel Torje, aflat la al zecelea meci pentru Sivas. Fostul dinamovist a ieșit în minutul 68, iar coechipierul Paul Papp a fost integralist.

Bursaspor – Erzurumspor s-a terminat 2-1, iar eroul meciului a fost Iasmin Latovlevici. Fundașul stânga a marcat în a doua etapă la rând, stabilind scorul final în minutul 60. Bogdan Stancu nu a fost în lotul gazdelor.

Nu la fel de bună a fost săptămâna pentru Silviu Lung și Cristi Săpunaru de la Kayseri, care au pierdut al patrulea meci consecutiv. Kayserispor – Trabzonspor a fost 0-2, rezultat în urma căruia fosta echipă a lui Marius Șumudică rămâne pe penultimul loc.

Bursa portarilor: Tătărușanu iese accidentat la 0-0, rezerva lui primește 3 goluri

Ca de obicei, toți portarii stranieri au fost titulari. Dacă pentru Silviu Lung a fost o etapă de uitat, Tătărușanu și Pantilimon au avut prestații  apreciate. Titularul naționalei, Tătărușanu, a fost schimbat în minutul 50 al meciului cu Saint Etienne, la 0-0, acuzând dureri la spate. Până la final, Nantes a primit 3 goluri, rezerva românului gafând decisiv. Vine etapa intermediară și în Franța: Nantes joacă miercuri cu Marseille.

Pantilimon a avut încă un meci fără gol primit în liga a doua din Anglia: Nottingham – Ipswich 2-0. E al nouălea al sezonului pentru goalkeeper-ul  de 203 cm, și al patrulea din ultimele 5 etape. Excepția a fost tot săptămâna trecută, miercuri, la Aston Villa. Costel Pantilimon a scos de 5 ori mingea din poartă atunci, meciul încheindu-se, incredibil, la egalitate: 5-5!

Ionuț Radu a primit 2 goluri în Torino – Genoa, pe ambele în prelungirile primei reprize. Formația lui deschisese scorul, dar nu a reușit să revină de la 2-1.

Un curs asemănător a avut și meciul Slovacko – Sparta Praga, cu Florin Niță integralist. Oaspeții au avut 1-0, dar au primit 2 goluri după minutul 80 și au plecat fără punct.

Leave a Reply