Agenda weekendului: 9 super derby-uri pe care nu ai voie să le ratezi!

El Superclasico. Classico Majestoso. Clasico Uruguayo. Trei mari derby-uri în America de Sud, plus multe altele în Europa. Un weekend de vis pentru microbiști!

Vineri, ora 21:45: Sheffield United – Sheffield Wednesday – STREAMING LIVE!

Weekendul derby-urilor începe în Sheffield, cu o rivalitatate care a început în secolul 19. United este una dintre echipele care trage la promovarea în Premier League, fiind înaintea etapei pe locul 3 în Championship. Wednesday e pe 17 din 24 și vine după 4 înfrângeri consecutive, având ca obiectiv evitarea retrogradării. În 2017/18, United a câștigat cu 4-2 în deplasare și a făcut 0-0 acasă.

Sâmbătă, ora 19:30: Borussia Dortmund – Bayern Munchen

„Der Klassiker” pornește cu Dortmund ca favorită, deși ultima întâlnire dintre ele a fost un coșmar pentru galben-negri. Bayern a câștigat, în martie, cu 6-0, Lewandowski reușind un hattrick. Situația e complet diferită. Dortmund are un sezon excelent, fără eșec în Bundesliga, și un avans de 4 puncte față de Bayern. Pe lângă șefia din clasament, se mai pot lăuda și cu cel mai bun atac – 30 goluri în 10 meciuri – și a doua defensivă a Germaniei, cu 10 goluri primite. La Bayern, orice sezon în care nu se câștigă Bundesliga este unul ratat. Toamna nu a fost deloc blândă cu bavarezi, aceștia remizând cu Augsburg sau Freiburg și pierzând cu Hertha sau Gladbach.

Sâmbătă, ora 21:00: Corinthians – Sao Paulo – STREAMING LIVE!

„Classico Majestoso” este numele primit de derby-ul dintre Corinthians și Sao Paulo FC. Două cluburi mari ale Braziliei, care au jucat deja de 350 ori între ele, o vor face din nou sâmbătă seară. Pe lângă rivalitate, meciul are și miză sportivă: Corinthians joacă pentru a-și consolida locul de Copa Libertadores, iar Sao Paulo pe cel de Copa Sudamericana.

Sâmbătă, ora 22:00: Boca Juniors – River Plate – STREAMING LIVE!

Indiscutabil, cel mai important Superclasico din istorie. Boca și River joacă, pe La Bombonera, turul finalei din Copa Libertadores. Boca a câștigat de 6 ori trofeul, River de 3, așa că va fi al zecelea succes al marilor cluburi din Buenos Aires. Lista de vedete care joacă la cele două cluburi e mare, și include fotbaliști precum Carlos Tevez, Fernando Gago, Juan Fernando Quintero sau Jonathan Maidana. Ultimul „Superclasico” pe plan sud-american a fost cel din optimile Copei Libertadores 2015, iar River Plate a câștigat cu 3-0 în deplasare și 1-0 acasă.

Duminică, ora 18:30: Manchester City – Manchester United

În primăvară, Man United a revenit de la 2-0 pentru a câștiga pe Etihad și a amâna sărbătorirea titlului. Echipa lui Guardiola joacă la același nivel extrem de ridicat ca sezonul trecut, fiind – din nou – pe primul loc în Premier League, cu 29 puncte in 33 posibile. United-ul lui Mourinho este abia pe 7, la 9 puncte distanță, dar începe să amintească de era Ferguson. În ultimele 6 partide a revenit de 4 ori după ce a fost condusă, impunându-se în 3 dintre acele jocuri. Ultima, pe stadionul lui Juventus, miercuri, în Liga Campionilor.

Duminică, ora 19:30: Olympiacos – Panathinaikos – STREAMING LIVE!

Derby-ul eternilor rivali sau, cum îi spun grecii, „mama tuturor bătăliilor”. Olympiacos și Panathinaikos sunt marile rivale ale Atenei, dar în acest sezon privesc în sus către PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, aflat pe primul loc. Pentru Panathinaikos este al treilea meci greu la rând, după ce a pierdut la PAOK (2-0) și a făcut egal acasă cu AEK Atena (0-0) în ultimele două etape. Olympiakos vine după un program mai ușor, cu 5 victorii la rând.

Duminică, ora 21:30: AC Milan – Juventus Torino – STREAMING LIVE!

5 înfrângeri consecutive are AC Milan cu Juventus, spre disperarea antrenorului Gennaro Gattuso. „Rossoneri” au cel mai bun sezon din ultimii ani, aflându-se pe locul 4 în Serie A după 11 runde. Juventus e, așa cum ne-a obișnuit, pe prima poziție, pierzând doar 2 puncte în campionat! Marele absent al derby-ului este Gonzalo Higuain, golgheterul gazdelor, accidentat. Ca lot, Juventus are un avantaj mare, bazându-se la acest meci pe Ronaldo, Dybala, Cuadrado sau Mandzukic.

Duminică, ora 21:30: Nacional Montevideo – Penarol Montevideo

Al treilea „clasico” sud-american al weekendului este cel din Uruguay, dintre Nacional și Penarol. Au, împreună, 95 de titluri naționale din totalul de 114: 49 Penarol, 46 Nacional. Sunt principalele echipe ale țării, dar și două forțe ale Americii, având în palmares și 8 trofee de Copa Libertadores. În tricourile lor au evoluat legende ale fotbalului, precum Diego Forlan, Diego Godin sau Luis Suarez, iar fiecare derby este urmărit de scouteri pentru a descoperi următorul mare talent uruguayan. Meciul de duminică este finala campionatului: Nacional a câștigat prima parte, Apertura, iar Penarol a doua – Clausura.

Duminică, ora 22:00: AS Monaco – Paris Saint-Germain – STREAMING LIVE!

A luat titlul acum 2 ani și a terminat pe locul doi în vară, dar acum e la retrogradare. Monaco nu își revine, seria de meciuri fără victorie ajungând acum la 15. Thierry Henry a fost numit antrenor, dar nu a adus nicio schimbare, iar ultimul rezultat a fost un adevărat dezastru: 0-4 cu Brugge, la Monaco. PSG face pași greșiți în Liga Campionilor, unde are două egaluri cu Napoli și un eșec cu Liverpool, dar nu poate fi oprită în Franța. După 12 etape, parizienii au 12 victorii și 41 de goluri marcate. Au jucat cu Monaco în vară, în Supercupa Franței, și au învins cu 4-0 deși pe teren nu au fost nici Neymar, nici Cavani, nici Mbappe.

Leave a Reply