5 lucruri de urmărit diseară, în Liga Campionilor

O seară de miercuri cu partide excepționale în Ligă, dar și multe întrebări. Cum vor reuși Atletico și Napoli să le blocheze pe Dortmund, respectiv PSG? Va străluci Icardi pe terenul Barcelonei? Va găsi Thierry Henry formula câștigătoare?

Debutul lui Thierry Henry în Liga Campionilor ca antrenor

Mbappe, Martial, Lemar sau Benjamin Mendy sunt doar câțiva dintre cei mai buni fotbaliști care au crescut la academia lui AS Monaco. În anii 90, însă, un alt jucător ce avea să devină legendar pleca de la monegasci: Thierry Henry. Campionul Mondial și European a fost numit antrenor principal la clubul care l-a format, în urmă cu două săptămâni, și nu a avut cel mai fericit debut: Monaco a pierdut la Strasbourg, coborând pe penultimul loc în Ligue 1. Henry va conduce primul meci în Liga Campionilor diseară, la Brugge. Francezul cunoaște bine lotul adversarilor, mai ales datorită celor doi ani pe care i-a petrecut ca secund la naționala Belgiei. Va obține Henry prima victorie ca principal, și va opri, în același timp, criza profundă în care se află Monaco? Brugge – Monaco începe la 19:55!

Răspunsul lui Simeone la fotbalul total practicat de Dortmund

Puține echipe joacă, în acest moment, un fotbal atât de spectaculos ca Borussia Dortmund. Paco Alcacer este în mare formă, iar în spatele lui sunt magicieni ca Gotze, Reus, Pulisic, Sancho sau Larsen. Germanii au de unde alege când e vorba de compartimentul ofensiv, unde aproape toți jucătorii dau randament maxim. Cu 22 de goluri în ultimele 5 meciuri, Dortmund e pe primul loc atât în Bundesliga, cât și în grupa din Liga Campionilor. Atletico are tot 6 puncte în Ligă, iar partida de azi poate decide cine va termina pe prima poziție. Simeone e recunoscut pentru modul în care blochează echipele care joacă foarte ofensiv. Va avea un răspuns pe măsură pentru Dortmund? Borussia Dortmund – Atletico Madrid începe la 22:00 și are cote cu marjă 0%!

Ultima șansă pentru PSV și Tottenham

În Eredivisie, PSV Eindhoven prezintă numere uluitoare. După 9 etape are 27 de puncte, 36 de goluri marcate și 3 primite. În Europa, însă, nu are niciun punct. Tottenham, la rându-i, e în formă în campionat – a câștigat ultimele 4 meciuri, dar este tot la 0 în Liga Campionilor. Pentru ambele, meciul de diseară e ultima șansă. În grupa lor mai sunt Barcelona și Inter, aflate la cota 6 înaintea meciului direct. Nici PSV, nici Tottenham nu își permit un rezultat negativ dacă vor calificarea în optimile Ligii. PSV – Tottenham, ora 19:55!

Egalul de la Belgrad o obligă pe Napoli să nu piardă la Paris

Napoli va avea mult de suferit din cauza pasului greșit făcut în prima etapă, acel 0-0 cu Steaua Roșie Belgrad. A învins-o pe Liverpool cu 1-0, dar are nevoie să o încurce și pe PSG. Așadar, Napoli încă nu a primit gol în Europa, înainte de deplasarea la echipa cu cel mai bun atac. Carlo Ancelotti, actualul antrenor al sicilienilor, nu a reușit să câștige decât un titlu cu PSG, pe care a antrenat-o în perioada 2011-13. Acum, echipa pariziană e mult schimbată, și e o favorită chiar la câștigarea trofeului. Îi va opri Ancelotti? Cum îi poate opri Napoli pe Neymar, Mbappe și Cavani? PSG – Napoli, ora 22:00, cu cote cu marjă 0% pe Betano!

Va străluci Icardi pe Camp Nou?

Lionel Messi s-a accidentat și va lipsi 3 săptămâni, ratând El Clasico din weekend, dar și confruntarea cu Inter. În absența lui, un alt argentinian poate ieși în evidență: Mauro Icardi, vedeta lui Inter. Icardi a fost 3 ani în „La Masia”, și despre el se spune că are interzis la naționala Argentinei la cererea lui Messi. Golgheterul Serie A din sezonul trecut le poate demonstra tuturor că au greșit în privința lui diseară. Duminică a fost decisiv pentru „nerazzurri” în Derby della Madonnina, marcând singurul gol în prelungiri! Barcelona – Inter începe la 22:00!

Leave a Reply