13 stranieri, azi și mâine în preliminarii

Preliminariile pentru Liga Campionilor și Liga Europa au început. Viitorul Constanța va începe sezonul european mâine, în Luxemburg, cu Racing Union, dar pe lângă echipa lui Gheorghe Hagi vor mai fi alți 13 români implicați!

Liga Campionilor: Keșeru și Moți împotriva campioanei din Irlanda de Nord, de la 20:00

Ludogoreț Razgrad are cel mai ușor meci din preliminariile Ligii Campionilor, împotriva nord-irlandezilor de la Crusaders. Cota pentru o victorie a formației din Bulgaria este de numai 1.04, față de 24.00 pentru adversari. La Ludogoreț sunt trecuți pe lista UEFA Cosmin Moți și Claudiu Keșeru, dar lipsește Dragoș Grigore. Fostul căpitan al naționalei s-a întors în Europa luna trecută, după trei ani petrecuți în Qatar. Fundașul va fi, cu siguranță, în lotul lui Ludogoreț pentru următoarele meciuri europene.

Un alt stranier care joacă diseară, tot de la 20:00, este Bogdan Gavrilă. Mijlocașul ofensiv care a jucat doi ani și la Dinamo a plecat în această vară de la Poli Iași în Malta, la Valletta FC. Noul său club joacă în Albania, cu FC Kukesi.

Liga Europa: streaming live la meciurile lui Liviu Antal și Sergiu Buș

Fost golgheter al Ligii 1 Betano, Liviu Antal este acum principalul marcator al lituanienilor de la Zalgiris Vilnius. Are 10 goluri în 15 meciuri de campionat în sezonul 2018, iar diseară va juca în deplasare, în Insulele Feroe, la Klaksvik. Sergiu Buș este, la rândul lui, golgheterul clubului la care joacă: Levski Sofia. Atacantul a dat 8 goluri în ultima ediție de campionat și se pregătește de prima partidă a sezonului, la FC Vaduz.

Gabi Enache și Mihai Răduț joacă mâine

Tot în preliminariile Ligii Europa vor fi, mâine, 8 stranieri. Gabriel Enache, transferat de la Rubin Kazan la Partizan Belgrad, speră să debuteze pentru sârbi în meciul din Muntenegru cu Rudar Pljevlja, unde echipa lui e favorită.

Mihai Răduț, unul dintre cei mai buni jucători ai campionatului polonez de anul trecut, are meci ușor pentru Lech Poznan: acasă, cu armenii de la Gandzasar. Alexandru Crețu (NK Maribor), aflat pe lista lui Cosmin Contra în startul mandatului, are meci în Albania cu Partizani Tirana, și e de așteptat să meargă mai departe.

Alți stranieri sunt legitimați la cluburi mai mici și vor juca tot mâine:

Romeo Surdu, ajuns la 34 de ani, e în Moldova la Milsami Orhei și va primi vizita lui Slovan Bratislava.

Adrian Scarlatache e tot în Azerbaidjan, la FC Keșla, și e unul dintre cei mai apreciați fotbaliști ai campionatului. Dublul campion al României are șanse la calificare, echipa lui mergând pentru meciul tur în Malta, la Balzan.

Și mai estic, în Kazahstan, sunt doi români la Irtysh Pavlodar: Adrian Avrămia și Doru Popadiuc. Popadiuc a jucat în Liga 1 Betano la Ceahlăul, FCSB și FC Voluntari înainte de transferul în Kazahstan, iar Avrămia a fost la Poli Iași, U Cluj și Rapid. Ambii sunt fotbaliști importanți la formația lor, care joacă turul în Lituania, la Trakai.

Ultimul stranier nu a jucat niciodată în România, dar e de peste 10 ani în Irlanda. Gabriel Sava joacă la Dundalk din 2014, e portar, și a câștigat de trei ori titlul de campion cu actuala echipă.

Leave a Reply