„11-le” săptămânii: Tottenham – Liverpool și alte 10 meciuri de urmărit în weekend

Toate campionatele tari revin după pauza cauzată de meciuri internaționale. Derby-uri în Anglia, Germania și Brazilia. FCSB 2 vrea să încurce Rapidul, Ronaldo e în căutarea primului gol la Juventus.

Vineri, 17:00: FCSB II – Rapid București

Începem cu liga a treia și un meci al orgoliilor, între echipa secundă a roș-albaștrilor și Rapid. Giuleștenii sunt în creștere vizibilă. În ultima etapă din Seria 2 au marcat de 5 ori în poarta celor de la Delta Tulcea, iar apoi au obținut calificarea în turul 4 al Cupei României, trecând de Daco-Getica. FCSB va încerca să oprească rivalii de la promovare, și e posibil ca în acest joc să fie pe teren și fotbaliști de la prima echipă.

Vineri, 20:00: Esbjerg – Odense

Cu streaming live poate fi urmărit Adrian Petre, marcatorul primului gol al României U21 cu Bosnia în această săptămână. Atacantul lui Esbjerg are două reușite și un assist după 8 meciuri în prima ligă daneză. Echipa lui a început bine sezonul, deși este nou-promovată. A obținut 11 puncte până acum, fiind pe locul 6, de play-off.

Vineri, 21:30: Dortmund – Frankfurt

Meciul zilei are cote cu marjă 0% pe Betano! O partidă ce anunță spectacol, mai ales datorită ultimelor 5 dueluri directe, toate cu peste 2,5 goluri. Dortmund are 7 victorii consecutive cu Frankfurt acasă, fiind învinși o singură dată în 20 de ani! Galben-negrii au un început bun de sezon, în prima etapă umilind-o pe RB Leipzig, 4-1.

Sâmbătă, 14:30: Tottenham – Liverpool

Liverpool confirmă statutul de echipă care se va bate cu Manchester City la titlu, cu 12 puncte din 4 etape, dar meciul de la Tottenham e primul test dificil. Londonezii porniseră perfect, cu 3 victorii consecutive – inclusiv un 3-0 la Man United, însă au fost învinși de Watford în ultima rundă. Pentru ambele va fi un meci care poate confirma, sau infirma, așteptările sezonului. Liverpool are cea mai bună apărare din Premier League, cu un singur gol primit, și dă impresia că problemele defensive au fost rezolvate. Van Dijk și colegii lui vor fi puși cu adevărat la încercare sâmbătă, de atacul impresionant al lui Tottenham condus de Harry Kane.

Sâmbătă, 16:30: Bayern Munchen – Bayer Leverkusen

Derby-ul etapei din Bundesliga e la Munchen, între Bayern și Bayer Leverkusen. Au jucat de trei ori sezonul trecut, iar Bayern s-a impus de fiecare dată. 3-1 în ambele jocuri de campionat și 6-2 în semifinalele Cupei. Gazdele s-au instalat, deja, pe primul loc în Bundesliga și pornesc, ca în fiecare an, cu prima șansă la un nou titlu.

Sâmbătă, 19:00: Napoli – Fiorentina

Învinși de Sampdoria cu 3-0 înaintea pauzei internaționale, napoletanii au nevoie de victorie pentru a ține pasul cu Juventus. Fiorentina e pe locul 3, deși are un meci mai puțin, cu 6 puncte și cel mai bun golaveraj din Serie A: 7-1.

Sâmbătă, 19:30: Watford – Manchester United

Watford a reușit să continue seria de victorii și cu Tottenham, rămânând pe podium cu maximum de puncte după 4 etape. Forma „viespilor” e o veste proastă pentru Man United, care are două înfrângeri deja și neînțelegerile dintre Mourinho și conducerea clubului sunt tot mai dese. Un eșec ar duce oaspeții la 9 puncte în spatele primului loc, iar șansele la primul campionat câștigat după Sir Alex Ferguson ar fi, după doar 5 meciuri, foarte mici.

Sâmbătă, 21:45: Athletic Bilbao – Real Madrid

Deplasările „galacticilor” în Țara Bascilor sunt întotdeauna dificile. În ultimele 5 sezoane, Real a câștigat de doar două ori la Bilbao, de fiecare dată cu 2-1, iar în ediția trecută de Primera Division au fost două egaluri între ele. Plecarea lui Ronaldo nu s-a resimțit încă, în campionat, unde Real a câștigat toate cele 3 meciuri jucate. Benzema și Bale au ieșit la rampă, fiind golgheterii echipei, cu 4, respectiv 3 goluri. Bilbao are 4 puncte, dar o partidă mai puțin.

Duminică, 16:00: Juventus Torino – Sassuolo

Cristiano Ronaldo are doar un assist după 3 meciuri în campionatul Italiei. Acomodarea superstarului portughez la Juventus durează mai mult decât s-ar fi așteptat, dar cu Sassuolo ar putea sparge gheața. În meciul dintre ele de sezonul trecut, Juventus a făcut scorul ediției, învingând cu 7-0. Sassuolo a primit 5 goluri în 3 etape, dar este a doua în campionat, cu 2 victorii și un egal. Are cel mai bun atac din ligă, iar dacă includem și Cupa Italiei, are 13 goluri în 4 jocuri din 2018/19! Lider în Serie A este, cum era de așteptat, Juventus, cu 9 puncte din 9.

Duminică, 18:00: Rapid Viena – Austria Viena

Derby-ul Vienei s-a jucat deja de 328 ori, și e unul dintre cele mai vechi ale fotbalului, prima întâlnire fiind în 1911. De data aceasta va fi și un român implicat: Andrei Ivan. Fostul căpitan al Craiovei a jucat în toate meciurile lui Rapid din actualul sezon, dar nu a mai marcat de la finalul lunii iulie pentru club. A făcut-o, însă, acum o săptămână pentru naționala de tineret, ajutând la victoria din Portugalia. În 2017/18 au jucat de 5 ori, în campionat și cupă, iar Rapid a înregistrat 3 victorii și 2 egaluri.

Duminică, 22:00: Santos – Sao Paulo

Un alt derby care s-a jucat de peste 300 de ori, între două din echipele mari ale Braziliei. Sao Paulo stă mai bine în campionat, pe locul 2, la egalitate de puncte cu liderul Internacional Porto Alegre. Santos nu a primit gol de 5 etape, dar va fi nevoită să se mulțumească doar cu calificarea în Copa Sudamericana, fiind la 10 puncte în spatele locurilor ce duc în Copa Libertadores.

Leave a Reply