Max Verstappen în căutarea ”Pokerului” pe Circuitul Americilor

Formula 1 revine la finalul acestei săptămâni (18-20 octombrie) pe ”Circuitul Americilor” din Austin (Texas), un circuit unde olandezul Max Verstappen a obținut victoria în ultimii trei ani. Pe Betano, campionul mondial din 2023 nu este principalul favorit la un nou succes, al patrulea consecutiv, în cursa americană.

Fără succes în precedentele opt curse desfășurate în Marele Circ din acest an, Verstappen este cotat cu șansa a doua la victorie în Marele Premiu de Formula 1 al SUA. Principal favorit să se impună este britanicul Lando Norris de la McLaren, un pilot care a obținut trei victorii în acest, iar două dintre acestea au venit în ultimele patru curse programate.

Norris a încheiat cursa de anul trecut pe locul secund, la peste zece secunde în spatele lui Verstappen. De această dată, britanicul are o bună șansă pentru a-și lua revanșa în fața olandezului, cei doi aflându-se în luptă de la distanță și pentru titlul mondial pus în joc.

Verstappen se luptă la rândul și cu istoria în cursa principală de pe ”Circuitul Americilor”, fiind la o victorie distanță de egalarea recordului de succese consecutive în Marele Premiu de Formula 1 al Statelor Unite. Un record împărțit de Michael Schumacher (2003-2006) și Lewis Hamilton (2014-2017), cu mențiunea că germanul a obținut cele patru victorii consecutive pe circuitul de la Indianapolis, în timp ce Hamilton s-a impus la Austin, Texas.

Titlurile mondiale în joc

Diferența din clasamentul piloților este de 52 de puncte în favoarea lui Verstappen, cu șase curse rămase de acoperit până când cortina va cădea peste sezonul 2024 din Formula 1, astfel că presiunea va fi uriașă pe umerii lui Norris. Britanicul nu-și permite vreun pas greșit pentru a păstra șanse reale la obținerea titlului mondial.

Pentru prima dată în ultimii trei ani cele două titluri mondiale sunt încă în joc în acest moment al sezonului, duelul din ierarhia constructorilor fiind unul chiar mai încins decât cel de la piloți.

McLaren a reușit să devanseze Red Bull și să treacă la conducere, cu un avans de 41 de puncte. De asemenea, între locul doi și locul trei ocupat de Ferrari sunt doar 34 de puncte.

Cu zece victorii obținute în istorie în Marele Premiu din Statele Unite, Scuderia Ferrari are doar a treia șansă pentru a câștiga cursa din acest an, după McLaren și Red Bull.

Pariuri speciale pe Formula 1

Oferta Betano pentru Marele Premiu al SUA acoperă antrenamentele libere, calificările pentru cursa de sprint, cursa de sprint, calificările pentru cursa principală și cursa propriu-zisă, cu pariuri pe clasarea pe podium a piloților, cel mai rapid tur în cursă, cine termină în primele șase locuri, cine reușește să se claseze între primii zece la final și multe altele care pot fi descoperite în oferta extinsă de pe site-ul Betano.

Secțiunea de pariuri speciale este una extrem de ofertantă. De la mașina câștigătoare, marja de câștig, mașina care stabilește cel mai rapid tur și până la apariția Safety Car-ului în cursă sau primul pilot care va intra la boxe pentru schimbul de pneuri iubitorii Formulei 1 pot miza pe orice secvență a cursei.

Marele Premiu al SUA a ajuns la ediția cu numărul 53 în istorie, acesta fiind a 12-a ediție găzduită pe traseul din Austin, Texas. Un traseu unde Lewis Hamilton a obținut cele mai multe victorii (5), fiind urmat de Verstappen (3), Sebastian Vettel, Kimi Raikkonen și Valtteri Bottas (fiecare cu un succes).