Max Verstappen, a patra șansă la câștigarea Grand Prix-ului din Azerbaidjan. Cine e marele favorit?

Marele Circ al Formulei 1 ajunge la finalul acestei săptămâni la Baku pentru Marele Premiu al Azerbaidjanului, o cursă provocatoare pentru cei 20 de piloți angrenați în competiție. Pe Betano, campionul mondial Max Verstappen are doar a patra cotă la câștigarea cursei, după rezultatele slabe obținute de olandez în ultima perioadă.

Cu șapte victorii în primele zece curse din acest sezon în Formula 1, Verstappen s-a instalat confortabil în fruntea clasamentului piloților, fără rival în lupta pentru titlu. Situația s-a schimbat însă radical după Marele Premiu al Spaniei, ultima cursă câștigată de olandez, când în peisaj au apărut echipierii de la McLaren, dar și rivalii de la Mercedes. Cele două echipe au obținut împreună cinci victorii, iar în ultima cursă dinaintea celei de la Baku a ieșit la rampă și Scuderia Ferrari, cu un succes de răsunet în Templul Vitezei de la Monza.

Max Verstappen păstrează un avans de 62 de puncte în fața britanicului Lando Norris, un pilot care a câștigat două curse în actualul sezon și a urcat de zece ori pe podiumul de premiere. Zece podiumuri a bifat și Verstappen, iar pentru Norris să fie la egalitate cu multiplul campion mondial chiar și acest capitol reprezintă o performanță în sine.

Cu victorii la Miami și Zandvoort, ultima chiar acasă la Verstappen, Norris traversează cel mai bun sezon din carieră în Formula 1 și pentru cursa de la Baku este principal favorit la victorie potrivit cotelor oferite de Betano pentru acest Grand Prix.

Un alt duel interesant pentru Norris este cel cu propriul coechipier, Oscar Piastri, acesta având moralul ridicat după câștigarea în acest an a primei curse în Formula 1. Tânărul australian are a treia cotă la câștigarea cursei de la Baku și are propria bătălie de dus pentru locul trei la general cu monegascul Charles Leclerc.

Pilotul Scuderiei de la Maranello a bifat deja două victorii și opt clasări pe podium, succesele repurtate la Monte-Carlo și Monza fiind adevărate lovituri de imagine pentru echipa căluțului cabrat. Chiar dacă se află încă departe de titlul mondial, Leclerc rămâne un competitor de luat în seamă pentru o victorie la Baku, având o cotă extrem de ademenitoare.

Singurul pilot cu două victorii la Baku este mexicanul Sergio Perez, iar cota acestuia pentru un nou succes pe străzile capitalei din Azerbaidjan este una uriașă (28.00). Sezonul acesta Perez are trei locuri secunde în primele patru curse și un loc trei în China, după care în ultimele 11 Mari Premii n-a mai prins podiumul, având și două abandonuri.

Oferta Betano pentru Marele Premiu al Azerbaidjanului acoperă antrenamentele libere, calificările și cursa, cu pariuri pe clasarea pe podium a piloților, cel mai rapid tur în cursă, cine termină în primele șase locuri sau cine reușește să se claseze între primii zece la final.

Secțiunea de pariuri speciale este una extrem de ofertantă. De la mașina câștigătoare, marja de câștig, mașina care stabilește cel mai rapid tur și până la apariția Safety Car-ului în cursă sau primul pilot care va intra la boxe pentru schimbul de pneuri iubitorii Formulei 1 pot miza pe orice secvență a cursei.

Marele Premiu al Azerbaidjanului a fost organizat prima dată în 2017 și anul acesta a ajuns la ediția cu numărul 7. Până acum doar două echipe au câștigat la Baku: Red Bull de patru ori (2017, 2021, 2022, 2023) și Mercedes în două rânduri (2018, 2019).

Câștigătorii de la Baku

2017 – Daniel Ricciardo (Red Bull)
2018 – Lewis Hamilton (Mercedes)
2019 – Valtteri Bottas (Mercedes)
2021 – Sergio Perez (Red Bull)
2022 – Max Verstappen (Red Bull)
2023 – Sergio Perez (Red Bull)