ronaldo bale euro 2016 portugalia tara galilor

Semifinale EURO 2016: Portugalia pândește oportunitatea


Portugalia și Țara Galilor joacă miercuri seară, de la ora 22:00, prima semifinală de la EURO 2016. Latinii pot profita de un adversar mai slab cotat, dar și slăbit de două absențe importante, pentru a face pasul în semifinalele competiției.

Portugalia joacă a patra semifinală din ultimele cinci ediții ale Campionatului European, o performanță unică. Totuși, lusitanii au câștigat doar una singură și le lipsește cireașa de pe tort, un titlu la EURO pe care nu l-au ridicat niciodată deasupra capului.

Aflată pe jumătatea mai slabă a tabloului final din Franța, Portugalia a avansat până în semifinale cu un joc atent, neîndreptat spre spectacol ci spre rezultat. Pentru prima oară, talentul uriaș al Portugaliei a fost ținut în frâu de antrenorul Santos, cel care a sacrificat meciurile de spectacol cu cele jucate pentru calificare.

Citește și: Cristiano Ronaldo vs Gareth Bale, 2 pentru un golgheter

Singura dată când Portugalia s-a grăbit și a jucat cu garda jos a fost cu Ungaria. Golurile norocoase ale maghiarilor, două marcate prin devieri, au făcut ca portughezii să iasă disperat la atac. A fost meciul în care Ronaldo a înscris cele două goluri ale sale de până acum din Franța, salvându-și echipa de la eliminarea din grupe.

Oportunitatea le surâde portughezilor în semifinale. Țara Galilor este lipsită de doi jucători de bază, pentru prima oară la EURO 2016. Antrenorul Chris Coleman nu va conta pe duoul de bază Ben Davies –  Aaron Ramsey. Cei doi sunt suspendați și vor sta pe bancă, iar pe teren va trebui ca în locul lor să se facă improvizații.

Echipele probabile pentru cele două semifinale sunt aici.

CIFRE
Gareth Bale – 3 goluri, 1 pasă de gol
Cristiano Ronaldo – 2 goluri, 2 pase de gol

Mulți vorbesc despre un duel Ronaldo – Bale. Va fi, dar ambele echipe au arătat până acum un joc colectiv în care vedetele nu au primat. Bineînțeles, strălucirile celor doi au făcut și pot face mai departe diferența.

Ronaldo va deveni primul jucător din istoria EURO care apare în trei semifinale.

Galezii și-au depășit cu mult așteptările la prima lor apariție în cadrul unui turneu european. Dar nu sunt nici Islanda, să capoteze. Au în echipă un jucător de mare valoare Gareth Bale, care poate face diferența oricând și oriunde.

Totuși, așa cum arată și cotele cu  MARJĂ 0% pe Betano.com, galezii au clar șansa a doua cu o cotă de 4,15, în timp ce Portugalia are cota de 2,25. Egalul, specialitatea casei pentru lusitani, are cota de 3,15.

Elevii lui Coleman au revenit în optimi de la 0-1 cu Belgia și au câștigat cu 3-1. În semifinala cu Portugalia va conta mult cum vor acoperi absențele amintite mai sus. În același timp, atuul lor ar putea fi jocul rezervat al Portugaliei.

Însă baza pentru galezi nu se poate pune în loviturile de departajaare, acolo unde Portugalia a strălucit și, de ce nu, este posibil să le fi exersat cu precădere, bazându-se pe ele în secret.

Betano.com: Vezi aici cotele pentru pariuri sportive din semifinalele EURO 2016

One Comments

  1. Pingback: Echipe probabile pentru semifinalele EURO 2016 - Betano Blog

Leave a Reply