infografic cifre euro 2016

Cifrele EURO 2016. Ronaldo, cel mai mare „ratangiu”, România în Top!


EURO 2016 a fost un spectacol de înalt nivel pe teren. În spatele senzațiilor și momentelor de neuitat, atât a celor frumoase cât și a celor dramatice, rămân și cifrele care trag cortina după turneul final din Franța.

Iată datele de final ale competiției din Franța, cele în care și-a găsit locul și România.

Totul este centralizat în infograficul de mai sus, realizat de Betano.com – cea mai nouă agenție legală de pariuri online din România.

Se poate observa că Ronaldo a fost cel mai mare „ratangiu” de la EURO 2016. El a trimis 16 șuturi pe lângă poartă din cele 508 totale. Cel mai bine a găsit poarta Gareth Bale.

Singurul cartonaș roșu acordat în Franța a fost încasat chiar în Grupa României, de către căpitanul Albaniei, Cana, în meciul cu Elveția. După aceea nu a mai fost vreun al „roșu” la EURO.

Cifre crescute la golurile din faze fixe

Interesante sunt și cifrele legate de goluri. În plus față de cele din infografic, detaliem că procentajul golurilor din lovituri libere directe a fost de 3,7%, mai mare față de EURO 2012 (1,3%) și de EURO 2008 (2,8%).

Golurile din penalty au avut de asemenea un procentaj mai mare față de edițiile anterioare. Ele au reprezentat 7,5% la EURO 2016, față de 3,9% în 2012 și 5,2% în 2008.

România are recordurile ei

România și-a găsit și ea locul printre cifrele de top ale EURO 2016. Tricolorii se pot „lăuda” cu două lucruri:

  • Echipa cu cele mai multe fauluri comise în grupe: 52
  • A treia echipă care a alergat cel mai puțin în grupe (309km), depășită de Irlanda (308km) și Albania (286km)

Pe lângă rezultatele meciurilor știute de toată lumea, inclusiv aceste cifre arată că am fost surclasați deseori de adversari și a trebuit să faultăm pentru a rămâne în joc. În același timp, România a arătat o slabă condiție fizică.

Leave a Reply