Tutorial Betano. Pariuri de la A la Z

Tutorial Betano: Pariuri de la A la Z

Vrei să te familiarizezi cu lumea jocurilor de noroc online, să nu mai existe secrete pentru tine? Acum poți parcurge tutorialul Betano pentru a afla toate informațiile pentru o experiență totală pe platforma noastră!

Iată termenii pe care trebuie să-i știi fie dacă faci primii pași în lumea pariurilor sportive și a cazinoului online, fie dacă ești deja obișnuit și cauți să-ți îmbogățești cunoștințele.

Înregistrare –
Aici începe totul. Înregistrează-te pe Betano și bucură-te de cea mai bună experiență de pariuri sportive și cazinou online.

Cont – Contul de jucător este cel cu care joci și unde istoricul pariurilor este salvat. Când pariezi sau joci în Cazinou/Vegas, miza este imediat scăzută din contul tău. Dacă pariul este câștigător, profitul este imediat adăugat în contul tău.

Depunere – Dacă abia te-ai înregistrat pe Betano și vrei să adaugi bani în contul tău, va trebui să efectuezi o depunere. O poți face prin cardul tău bancar, Skrill, Skrill 1-Tap, Paysafe sau Neteller.

Bonus de Bun Venit – Oferta Betano pentru toți clienții noi. Imediat ce efectuezi prima depunere, vei primi un bonus de 100% din valoarea depunerii, până la 500 de lei. Astfel, dacă prima ta depunere este de 500 de lei, noi îți oferim încă 500, iar tu vei începe jocul cu un total de 1.000 lei!

Retragere – Dacă ai câștigat la pariuri sau cazinou poți solicita o retragere și vei primi banii în contul tău, în Skrill, Neteller sau Paysafe.

Aplicația Betano – Betano în mâinile tale, pe telefon sau tabletă. Oriunde ești, oricând, poți plasa pariul dorit pe aplicația Betano. Urmărește meciurile cu streaming live și pariază live.

Notificări – În aplicația Betano poți activa notificările pentru a afla primul despre cele mai recente oferte Betano. Poți urmări și mai atent meciurile pe care pariezi, primind notificări despre cursul jocului.

Pariuri sportive, partea propriu-zisă

Miză – Aici începe acțiunea.  Miza este suma de bani pe care alegi să o pariezi pe un anumit rezultat, în cazul unui eveniment sportiv, sau într-o rundă din Cazinou/Vegas. Imediat ce plasezi pariul sau joci în Cazinou, suma mizată este scăzută din contul tău.

Cote – Cotele sunt oferite de Betano în funcție de posibilitatea ca un eveniment să aibă loc în meci. Cu cât sunt mai mari cotele, cu atât mai puțin probabil este ca evenimentul să se întâmple, dar un astfel de pariu va genera câștiguri și mai mari.

Piață – Când intri pe oferta de pariere a unui eveniment ai zeci de piețe de pariere disponibile. Poți paria pe rezultatul unui eveniment sau poți alege marcatori, cursul jocului sau multe altele.

Eveniment – Un eveniment poate fi un meci, o competiție sau o cursă disponibile și/sau o cursă disponibile pentru pariere. Un meci de fotbal, unul de tenis sau o cursă de Formula 1 sunt considerate evenimente.

Selecție – O selecție este o alegere a ta de pariere pe o anumită piață care va fi adaugată pe bilet. Un bilet poate avea între una și 13 selecții din meciuri diferite, iar când este folosit BetCombo pot fi adăugate 7 selecții din același meci.

Stabilirea Pariurilor – Dacă ai plasat un pariu, momentul stabilirii este important. Atunci vei ști dacă ai câștigat sau ai pierdut. Dacă ai câștigat, vei primi câștigurile imediat în contul tău. Poți activa notificările în aplicația Betano pentru a fi anunțat imediat ce un pariu al tău este stabilit.

Câștiguri – Dacă ai plasat un pariu, te aștepți la un profit. Acesta este reprezentat de Câștiguri și este calculat în baza cotelor de la pariuri sportive sau a combinațiilor de simboluri la sloturile din Cazinou/Vegas. La pariuri, poți vedea Câștigul Potențial al unui bilet înainte să îl confirmi. Scrie suma pe care vrei să o pariezi iar apoi îți va apărea și câștigul pe care-l vei obține dacă selecțiile tale sunt corecte.

Tipuri de Bilete de Pariere
Simplu. Un bilet cu o singură selecție. Dacă este corectă, câștigi.
Multiplu. Un bilet cu mai multe selecții, până la 13. Toate selecțiile trebuie să fie corecte pentru a câștiga biletul.
Sistem. Într-un sistem, 3 sau mai multe selecții sunt combinate. Când plasezi biletul alege numărul de combinații și poți câștiga fără să fie corecte toate pariurile.
Live. Pariuri pe evenimente care au loc în timpul plasării pariului. Cotele pot suferi modificări în funcție de cursul jocului.

Bilet de Pariere – Aici apar selecțiile tale înainte să plasezi un pariu. Biletul apare în partea dreaptă a site-ului Betano sau sub forma unui cerc albastru pe aplicație. Când alegi un pariu pe un eveniment, este adăugat pe biletul tău, iar apoi sunt calculate cotele în timp ce adaugi selecții. Aici poți vedea cât poți câștiga în timp ce introduci miza.

Bilete Multiple – Sunt bilete cu două sau mai multe pariuri. La aceste bilete poți alege selecții din mai multe evenimente și poți paria pe rezultate diferite, iar biletul tău este câștigător doar dacă toate selecțiile sunt corecte. Cotele cresc în funcție de numărul și dificultatea selecțiilor, automat aducând și câștiguri mai mari. Pe Betano poți paria un bilet multiplu cu cel mult 13 selecții.

Bilete tip Sistem – Sunt pariuri multiple la care nu este obligatoriu ca toate selecțiile să fie corecte pentru a câștiga biletul. Sunt mai multe combinații posibile, cele mai cunoscute fiind Trixie și Yankee. În acest caz, suma pariată este mai mare, deoarece acoperă diferite combinații dintre selecțiile făcute.

Trixie – Un pariu tip sistem care conține trei selecții. La Trixie nu e nevoie ca toate selecțiile să fie câștigătoare, având 4 posibile combinații în care poți câștiga doar cu două pronosticuri corecte.

Yankee – Un pariu tip sistem care conține patru selecții. Vor fi generate 11 posibile combinații: 4 pariuri duble, șase triple și, bineînțeles, cel care conține toate cele 4 selecții.

Banker – Când adaugi mai multe selecții pe bilet, lângă fiecare selecție apare litera B. Selectând-o, adaugi un nou factor biletului tău: consideri că evenimentul ales drept „banker” are un rezultat atât de sigur încât pariul tău este cel corect. Astfel, un Pariu tip Sistem va considera întotdeauna banker-ul ca garantat și toate celelalte evenimente vor fi combinate direct cu el. Dacă pariul tău banker este câștigător, cotele biletului tău vor crește. Dacă nu este, întreg biletul va fi pierdut, indiferent de celelalte rezultate.
Această opțiune poate crește posibilitatea unui câștig garantat în pariurile tip sistem, dar riscul este că toate combinațiile depind de un meci.

Pariuri Antepost / Câștigător competiție – Înainte sau în timpul unei competiții poți plasa pariuri pe termen lung (antepost) pe câștigător. La unele sporturi poți paria și pe golgheter/cel mai bun marcator sau pe jucătorul turneului. Pariurile vor fi stabilite la finalul competiției.

Pariuri Live – Un pariu live are loc după ce un eveniment a început. Aceste pariuri suferă modificări ale cotelor, în timp real, în funcție de cursul unui joc – ele pot fi modificate dacă o echipă (sau un jucător) are o ocazie de a marca un gol, de a câștiga un set, etc. Pariurile pot fi suspendate temporar în cazul în care un eveniment major are loc în meci (de exemplu, atunci când arbitrul acordă un penalty, pariurile sunt imediat suspendate pentru câteva secunde).

În interfața de pariere live poți urmări meciurile prin streaming live, unde acest serviciu este disponibil, și poți paria în timp ce te uiți la meci.

Streaming live – Pe Betano poți urmări sute de meciuri în fiecare zi din fotbal, tenis, baschet, handbal sau multe alte sporturi, pe site sau în aplicație. Pentru a avea acces la serviciul de streaming live trebuie să ai un cont Betano și să ai cel puțin 50 de bani în cont.

My Live – În aplicația Betano îți poți personaliza pagina de pariuri live alegând meciurile și competițiile pe care vrei să le urmărești mai atent.
Nul – Un pariu poate fi considerat Nul din mai multe motive, cum ar fi anularea unui eveniment sau absența unui jucător pe care s-a pariat. În acest caz, pariul este stabilit cu cotă 1.00 – practic, primești banii înapoi.

Oferte speciale pe Betano

Oferte – Betano are o numeroase oferte, cum ar fi Misiunile, Full Bet-urile, Rotirile Gratuite, Jetoanele de Aur, Banii înapoi la 0-0, Avans de 2 Goluri sau Pierdere la Limită.

Cere un Pariu – Oricând vrei să pariezi pe un meci sau un eveniment care nu este disponibil pe Betano îl poți cere prin opțiunea Cere un Pariu!

BetCombo – Cu BetCombo poți paria, pe un singur bilet, până la 7 selecții din același meci.

BetMentor – Opțiunea Betano care te ajută să-ți construiești bilete multiple prin inteligență artificială. Poate fi găsit în partea dreaptă a site-ului sau în meniul „Sporturi” de pe aplicație. BetMentor îți oferă sugestii de bilete multiple în funcție de miza dorită și de câștigul pe care vrei să îl obții. Sugestiile sunt generate prin inteligență artificială, ținând cont de statisticile echipelor implicate în meci. Poți oricând să ștergi meciuri propuse de BetMentor de pe bilet sau să adaugi selecții dorite de tine înainte de a plasa pariul.

Misiuni – Această ofertă este o provocare pentru clienții noștri. Plasează pariuri pe unul sau mai multe meciuri sau pe o competiție și încheie Misiunea pentru a câștiga un Full Bet.

Full Bet – Full Bet-urile sunt bonusuri oferite de Betano ca pariuri gratuite. După ce câștigi un Full Bet (la o Misiune, de exemplu), îl poți folosi pentru a plasa un pariu oferit de Betano. Dacă îl câștigi, vei primi toată suma Full Bet-ului și câștigurile aferente (Mai multe detalii în Regulile de Bonus)

Marjă 0% – În fiecare zi vei găsi pe Betano cel puțin un meci cu cote cu marjă 0%. Această ofertă este valabilă pentru piața de rezultat final, unde cotele vor fi mai mari decât la alte meciuri. Meciul ales zilnic va fi de fiecare dată pe prima pagină a site-ului Betano sau pe pagina unei competiții, fiind lângă el simbolul de 0% într-un cerc roșu.

Handicap – Una dintre sutele de piețe de pariere pe care le poți alege. Când plasezi un pariu pe handicap (+ sau -), dai pronosticul că echipa (sau jucătorul) pe care pariezi va porni meciul cu un avantaj sau cu un dezavantaj. Ca biletul tău să fie câștigător, echipa (sau jucătorul) trebuie să înscrie mai multe goluri/puncte pentru a obține rezultatul dorit cu avantajul sau dezavantajul ales.
De exemplu: un pariu pe Manchester United -1 înseamnă că pornește cu un dezavantaj de un gol iar Manchester United va trebui să câștige meciul la diferență de 2 goluri.

GG/NG – GG – Gol/Gol, ambele echipe să înscrie într-un meci. NG – nu înscriu ambele echipe.

Dincolo de pariuri sportive: sporturi virtuale și cazino

Virtuale – Sporturile virtuale disponibile pe Betano sunt fotbal, tenis, baschet, speedway, ciclism, curse de cai și curse de ogari. În doar câteva minute afli dacă ai câștigat sau pierdut, iar la fotbal și baschet de poți bucura de comentarii în limba română!

Cazinou – Cui nu-i place adrenalina din Cazinou? Încearcă sloturile din Cazinoul Betano pentru distracție maximă cu sloturile PlayTech și oferte zilnice!

Vegas – Sloturi mai multe, adrenalină și mai multă. În secțiunea Vegas găsești sute de sloturi video de la Novomatic, EGT, NetEnt, ISoftBet sau Pragmatic.

Slot Video – Vei găsi în Cazinou și în Vegas peste 300 de sloturi video, cunoscute și ca „păcăneșe”. Găsește sloturile tale preferate și distrează-te acum!

Furnizori de jocuri – Sloturile video din Cazinou și/sau Vegas sunt oferite de furnizorii de jocuri. În acest moment, pe site-ul Betano sunt disponibile sloturi furnizate de NetEnt, Novomatic, ISoftBet, Pragmatic, EGT și PlayTech.

Jackpot – Vezi în Cazinou sloturile video unde poți câștiga Jackpot-ul! Dacă obții combinația de simboluri corectă nu vei câștiga doar suma garantată, ci Jackpot-ul acumulat în slotul respectiv! Cu cât pariază mai mulți jucători, cu atât va fi mai mare valoarea Jackpot-ului acumulat, care crește până când este câștigat.

Rotiri Gratuite – Poți câștiga Rotiri Gratuite participând la ofertele zilnice din Cazinou și/sau Vegas. De asemenea, în unele oferte sunt acordate Rotiri Gratuite tuturor clienților Betano.

Turnee – Vino în Cazinou sau în Vegas pentru turnee săptămânale și lunare! Clasamentul este stabilit conform regulilor turneului. Cu cât termini mai sus în clasament, cu atât vei avea premii mai mari!

UTILE

Relații Clienți – Oricând ai nevoie de ajutor, serviciul nostru de Relații Clienți este pregătit să te ajute. Ne poți contacta telefonic, pe chat, WhatsApp, Facebook sau e-mail.

Blog – Oricând vrei informații suplimentare pentru un meci, cum ar fi statistici, cote sau oferte disponibile, vino pe blog.betano.ro pentru ceea ce cauți.

Facebook – Ne-ai dat deja Like pe Facebook? Urmărește postările noastre și fii primul care află noutățile Betano. Dacă ai întrebări sau ai nevoie de ajutor, ne poți contacta prin Facebook Messenger.

Instagram – Urmărește-ne pe Instagram și fii la curent cu toate noutățile din sport sau despre Betano și ofertele noastre!

ONJN – Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc. Autoritatea care reglementează jocurile de noroc in România

Termeni și Condiții – Înainte să te înregistrezi pe Betano, recomandăm să citești Termenii și Condițiile, precum și paginile Reguli de Pariere și Reguli Bonus. În Termeni și Condiții vei afla cum și unde poți paria și câștiga.

Betano Tester – Înscrie-te în programul Betano Tester și testează cele mai noi opțiuni ale site-ului înainte ca acestea să devină publice. Ajută-ne să ne îmbunătățim produsul!

Parteneri – Susținem dezvoltarea sportului și fair-play-ul. În România, partenerii noștri sunt Universitatea Craiova și FCSB, iar în Europa sunt VfB Stuttgart, Hannover, Sporting Braga, Maritimo Funchal, Olympiacos Pireu, PAOK Salonic, OFI Creta, Apollon Limassol și Anorthosis Famagusta.

Leave a Reply