Show-ul final din NBA: Golden State Warriors – Cleveland Cavaliers


Finala NBA începe joi noapte și se va juca între Golden State Warriors și Cleveland Cavaliers. Sunt două echipe relativ asemănătoare ca strategie, dar diferențiate de un amănunt important.

Ambele echipe au o ofensivă de temut și se bazează foarte mult pe coșurile de trei puncte. Ce le diferențiază este ritmul de joc: Warriors încearcă să se miște cât mai rapid, în timp ce Cavs sunt mult mai lenți.

Aici poate sta și cheia finalei. Dacă Warriors va fi lăsată să își facă jocul de viteză, lucrurile pot degenera rapid pentru cei din Cleveland. Iar Warriors mai are un atu: jucătorii defensivi mai buni.

Warriors, marea favorită

În sezonul regulat, Warrios a câștigat ambele partide directe cu Cavaliers. Iar a doua a fost o demonstrație de forță, un scor de 132-98, care a fost probabil motivul concedierii antrenorului David Blatt. Acesta a plecat având 83 de victorii și 40 de înfrângeri în ultimele două sezoane regulate, niște cifre foarte bune. Dar a plecat pentru că nu a putut bate Warriors, ceea ce este greu de înțeles.

Cei de la Warrios au avut în sezonul regulat 73 de victorii și 9 înfrângeri, în timp ce Cavs au adunat 57 de victorii și 25 de meciuri pierdute.

Golden State are 168 de victorii și 34 de înfrângeri în ultimele două sezoane, incluzând și playoff-urile, acesta fiind un argument în plus pentru ca această echipă să fie favorită. BETANO.com oferă o cotă de 1,47 pentru victoria lui Warriors în primul meci, una de luat în calcul având în vedere că Golden State ar putea câștiga finala lejer, poate chiar și în cinci meciuri.

62 de coșuri de trei puncte

Warriors are un tandem de temut. Stephen Curry (foto sus) și Klay Thompson sunt jucătorii care au în cap doar coșul, iar dacă este de la trei puncte cu atât mai bine. Ei vor  face ceea ce știu: să dea multe puncte împreună.

În finala Conferinței de Vest, cei doi au reușit un total de 62 de coșuri de la trei puncte, un record NBA în playoff pentru doi colegi de echipă. Condusă cu 3-1, Warriors a revenit și a eliminat-o pe Thunder, Thompson marcând 41 de puncte în meciul 6, în deplasare.

LeBron rescrie istoria

LeBron James (Cleveland) va egala un record NBA cu ocazia finalei. Va fi a șasea sa finală consecutivă pe care o joacă, un lucru ce mai fusese reușit în anii ’60, pe timpul dinastiei celor de la Celtics.

Leave a Reply