Cristina Neagu (foto) va încerca să ducă CSM-ul spre o victorie cu Kristiansand

Alte sporturi | Evenimentele importante între 3 și 9 februarie

Săptămâna 3-9 februarie aduce pe Betano multe evenimente europene în care sunt implicate cluburile din România sau naționalele României. Forțăm calificarea la Cupa Mondială de Futsal, avem meciuri importante în Liga Campionilor la Handbal Feminin și în Euroliga Baschetului Masculin, iar România mai speră la performanțe notabile la Cupa Europeană la Rugby și Cupa Europeană Top 16 la Tenis de Masă.

Fotbalul în sală, spre Mondiale!

După ce a reușit surpriza în fața Kazahstanului, în prima etapă a grupei de calificare, naționala României de Futsal poate face pasul spre Cupa Mondială, cel mai important eveniment al acestei discipline. Luni, de la ora 19:00, jucăm contra Cehiei, gazda grupei D cu care ne aflăm la egalitate de puncte după prima etapă. O victorie ar însemna, practic, și calificarea, în condițiile în care miercuri, de la ora 16:00, întâlnim Slovenia, cea mai slab cotată formație din grupă. Locul unu are asigurat biletele pentru Cupa Mondială, iar locul al doilea va merge într-un play-off tur-retur împotriva Croației.

Handbalul dă teste în Europa

Săptămâna de handbal începe cu Dobrogea Sud – Dinamo, în Liga Zimbrilor, apoi atenția se mută spre cupele europene. Sâmbătă, 8 februarie, Râmnicu Vâlcea întâlnește Gyor, pe teren propriu, iar CSM București continuă cursa spre sferturile de finală ale Ligii Campionilor cu un meci în Norvegia, la Kristiansand. În Challenge Cup, echipa masculină a celor de la CSM București merge în Suedia, pentru meciul cu Allingas, iar Potaissa Turda are meci, duminică, în Challenge Cup, contra celor de la Bern. În Cupa EHF mizăm pe Măgura Cisnădie, care are programată o deplasare la Siofok, dar și pe Gloria Bistrița, care se va întâlni cu Erdi.

Aflăm destinul european și câștigătoarea Cupei României la Baschet Masculin

Pentru baschetbaliști, în principal pentru cei de la Universitatea Cluj-Napoca și CSM Oradea, se anunță o săptămână plină. În Grupa J a Euroligii, miercuri, ambele au șanse la calificare (toate cele patru echipe din grupă sunt despărțite de doar un punct), iar clujenii dau piept, în ultima etapă, cu Nies Ziona, pe teren propriu. Orădenii merg în Belarus, pentru dificilul test cu Tsmoki Minsk, iar două victorii sunt sinonime cu calificarea ambelor echipe românești în fazele eliminatorii ale Euroligii.

Pe plan intern, Final Four-ul Cupei României e programat la Cluj, iar Universitatea întâlnește în semifinale SCM Timișoara. În celălalt penultim act, programat tot pe 9 februarie, vor sta față în față CSM Oradea și Dinamo București, așa că nu ar fi exclus ca cele două reprezentante ale României în Europa să joace și finala Cupei României.

Între 8 și 9 februarie stăm cu ochii pe Tenisul de Masă românesc, cu Bernadette Szocs și Elizabeta Samara calificate la Cupa Europeană Top 16, dar și pe Rugby. “Stejarii” joacă, pe 8 februarie, contra Portugaliei în Liga Europeană, în etapa a doua a competiției, după ce au pierdut cu Georgia, 13-41, în partida de deschidere.

Leave a Reply