Oscar Williams, din nou în centrul atenției la CNDC Betano 2020

Williams, 4/4 în prima manșă a curselor CNDC Betano. Cum arată clasamentul general

Campionatul Național Digital de Circuit Betano 2020 a “poposit” la Imola, pentru etapa a șasea, iar pilotul britanic Oscar Williams și-a trecut în cont a patra victorie consecutivă în prima manșp. Cu 32 de puncte strânse în acest weekend, Williams s-a apropiat la doar șase puncte de liderul clasamentului general, Dragoș Simion, în timp ce Florin Mergea, cu doar trei puncte strânse la Imola, a căzut până pe locul al cincilea.

Șuțeanu a plecat primul, Williams a câștigat prima manșă

În calificări, pilotul dominant a fost Mihai Șuțeanu. Singurul care a coborât sub 1 minut și 44 de secunde (1:43:926), reprezentantul echipei Willi Motorsport și-a asigurat plecarea din pole-position, fiind secondat pe prima grilă de Oscar Williams. Urmas Riis și Victor Taras au plecat de pe linia a doua, fiind urmați, în ordine, de Cristian Moisescu, Lukas Hellmann, Leo Borlovan, Maximilian Junger, Emanuel Gaczella și Florin Mergea.

Plecat din poziția a doua, Williams nu a avut nicio problemă de-a lungul primei curse, pe care a dominat-o autoritar și a terminat-o cu un avans de patru secunde față de Mihai Șuțeanu, păstrând, astfel, procentajul perfect în prima manșă a celor patru curse la care a participat. Pe trei a terminat Maximilian Junger, cu un avans de doar 316 miimi de secundă față de Victor Paras. Cristian Moisescu, Emanuel Gaczella, debutantul Horia Rica, Lukas Hellmann, Leo Borlovan și Sabin Stroiescu au completat podiumului, tenismenul Florin Mergea sosind al 14-lea.

Primul succes pentru Leo Borlovan

În cursa a doua s-a menținut și scenariul primei manșe. Plecat de pe poziția a doua, Leo Borlovan l-a învins pe Sabin Stroiescu cu doar o secundă și a obținut primul succes în CNDC Betano 2020. Al treilea a terminat Lukas Hellmann, iar Maximilian Junger a câștigat patru poziții față de momentul plecării în cursă și a sosit al patrulea. Cu locul al cincilea obținut în cursa a doua, Dragoș Simion a făcut destul pentru a-l ține pe Oscar Williams la o distanță de șase puncte și a-și păstra, pentru moment, poziția de lider în clasamentul general. În top zece au mai apărut Oscar Williams, Victor Taras, Claudiu Clima, Horia Roca și Cristian Moisescu.

Înaintea etapei a șaptea, programată la Spa-Francochamps pe 29 mai 2020, clasamentul general al CNDC Betano 2020 arată astfel:

1. Dragoș Simion 141p
2. Oscar Williams 135p
3. Claudiu Clima 123p
4. Leo Borlovan 122p
5. Florin Mergea 119p
6. Cristian Moisescu 107p
7. Victor Taras 78p
8. Emanuel Gaczella 73p
9. Maximilian Junger 70p
10. Bogdan Mutu 62p

Leave a Reply