Finala din semifinale la Roland Garros. Cote mărite cu Betano la meciul Alcaraz – Djokovic

În absența marelui Rafael Nadal, accidentat, lupta pentru titlul de rege al zgurii în 2023 se dă între Novak Djokovic și lupii tineri din circuit. De două ori campion în carieră la Roland Garros, Djokovic va avea partea de un test de foc, vineri, în semifinale, contra liderului mondial Carlos Alcaraz, jucător pe care mulți îl consideră drept urmașul lui Nadal în circuit. Meciul vedetă dintre Alcaraz și Djokovic beneficiază de Cote Mărite în Betano.

Cote mărite

Meciul Alcaraz – Djokovic din semifinalele Roland Garros beneficiază de Cote Mărite în oferta Betano.

Spre exemplu, pentru pronosticul că în primul set vor fi peste 2.5 ași și peste 1.5 duble greșeli cota oferită este de 3.40 în loc de 3.05.

În oferta Betano cotele mărite sunt cote normale cărora li se adaugă un bonus cuprins între 8 și 10 la sută, meciurile care beneficiază de cote mărite fiind semnalizate printr-un semn distinctiv, o săgeată cu vârful în sus.

Duelul generațiilor la fileu

Pentru Djokovic va fi a 45-a semifinală de Mare Șlem când va fi intrat pe teren, vineri, pentru a-l înfrunta pe Alcaraz și a 11-a din carieră la Roland Garros. De cealaltă parte, spaniolul va bifa doar a doua lui apariție în careul de ași la un Grand Slam.

Dincolo de presiunea de a fi rămas singurul jucător din cei trei mari ai tenisului, Djokovic joacă sub presiunea obținerii celui de-al 23-lea titlu major, ceea ce ar face să rămână singur în fruntea ierarhiei la acest capitol.

În 2005, la debutul lui Djokovic la Roland Garros spaniolul Alcaraz avea doar doi ani!

Djokovic are 90 de victorii obținute la Roland Garros, o cifră care îl poate intimida chiar și pe Alcaraz, jucător care declara că pentru el în circuitul mondial limita e cerul.

Alcaraz vs Djokovic: dueluri directe

Meciul găzduit de arena centrală Philippe Chatrier, vineri, începând cu ora 15:45, va fi doar al doilea din istorie între Djokovic și Alcaraz. Totodată, este prima dată când cei doi se vor afla în duel direct la un turneu de Mare Șlem.

Singura dispută de până acum a fost câștigată de Alcaraz pe zgura de la Madrid, în 2022, la capătul unui meci ajuns în decisiv și în care spaniolul pe atunci în vârstă de 19 ani a revenit de la set pierdut.

Forma de moment

Ambii semifinaliști au cedat câte un singur set până în această fază a turneului, cu mențiunea că Djokovic a petrecut pe teren cu 3 ore și jumătate mai mult decât Alcaraz.

Un meci între ultimii doi câștigători în turneele majore. Alcaraz a triumfat la US Open în septembrie 2022, iar Djokovic este campionul din acest an la Australian Open, unde și-a trecut în palmares al 22-lea titlu de Mare Șlem, la egalitate cu Nadal.

Doar 13 meciuri a disputat Djokovic pe zgură până acum (10-3), debutând ezitant cu eliminări premature în turneele de la Monte-Carlo și Banja Luka, după care a urmat înfrângerea din sferturi la Roma contra lui Holger Rune (20 ani).

Djokovic a început să joace la adevărata valoare abia odată ajuns la Roland Garros, unde n-a cedat niciun set în primele patru tururi. Abia în sfertul cu rusul Karen Khachanov jucătorul sârb a pierdut primul set, revenind de la 0-1 pentru a se impune în patru acte.

Alcaraz are parte de un sezon impresionant pe zgură, cu 25 de victorii și doar două înfrângeri suferite. Spaniolul a cucerit titlurile de la Buenos Aires, Rio de Janeiro, Indian Wells, Barcelona și Madrid. Cu alte cuvinte, Alcaraz a câștigat în 2023 tot atâtea turnee câte obținuse până acum în carieră și suntem abia la jumătatea sezonului.