Surpriza finalului de săptămână vine din Spania, cu Real Madrid învinsă pe teren propriu. Napoli mai face un pas spre titlul din Serie A, iar Messi a strălucit din nou pentru PSG

Finalul de săptămână a adus numeroase meciuri interesante în campionatele de top, de departe surpriza fiind produsă de victoria obținută de Villarreal pe Santiago Bernabeu contra celor de la Real Madrid.

La Liga – Real Madrid, înfrângere neașteptată pe teren propriu

La câteva zile după victorie de răsunet obținută pe Nou Camp în semifinalele Cupei Regelui Spaniei, Real Madrid a pierdut surprinzător pe teren propriu în campionat, după ce a condus de două ori Submarinul Galben.

Real Madrid avea 2-1 în minutul 48, dar golurile lui Morales (78) și Chukwueze (80) a adus victoria echipei oaspete. Un meci care a continuat în parcarea stadionului, unde Valverde l-a așteptat pe Baena de la Villarreal pentru a plăti câteva polițe din timpul meciului.

Titlul din La Liga s-ar putea decide luni seara, când FC Barcelona are șansa distanțării la 15 puncte în eventualitatea unui succes în derby-ul catalan cu Girona.

Premier League – Arsenal pierde puncte pe Anfield

Liderul Arsenal a remizat în deplasare cu Liverpool (2-2), după ce în minutul 28 ”tunarii” aveau 2-0 pe tabelă. Cu Betano cei care au mizat pe victoria lui Arsenal au avut pariul câștigat la 2-0 prin oferta Betano Avantaj. Gazdele arenei Anfield Road au ratat o lovitură de la 11 metri la 1-2, în minutul 54, prin Mohammed Salah.

Manchester City a făcut spectacol în deplasare cu Southampton (4-1), astfel că Arsenal păstrează doar șase puncte avans în fruntea clasamentului, cu un meci mai puțin disputat de ”cetățeni”.

Serie A – Napoli continuă sprintul spre titlu

Napoli a câștigat în deplasare cu Lecce în urma unui autogol și păstrează avansul de 16 puncte față de Lazio, echipă care a trecut pe teren propriu de Juventus (2-1). Bătrâna Doamnă rămâne pe locul 7, la patru puncte de cupele europene.

O rundă cu numărul 29 care a adus remize pentru Inter în deplasare cu Salernitana (1-1), respectiv AC Milan pe teren propriu cu Empoli (0-0). Campioana din 2022 a avut un gol anulat de VAR la Olivier Giroud, în minutele de final.

Ligue 1 – PSG, victorie mare la Nisa

Campioana Franței a reacționat după două înfrângeri consecutive pe teren propriu și s-a impus cu 2-0 în deplasarea de la Nisa. Lionel Messi a deschis scorul și tot el a pasat decisiv pentru golul lui Sergio Ramos din repriza secundă.

PSG are în continuare 6 puncte avans față de Lens, în timp ce Marseille coboară pe trei în clasament după 0-0 în deplasare cu Lorient.

Bundesliga – Revanșa lui Bayern

Eliminată de Freiburg din Cupa Germaniei chiar pe teren propriu, Bayern și-a luat revanșa în campionat, impunându-se în deplasare, cu 1-0. Olandezul Matthijs De Ligt a marcat unicul gol, iar

Borussia Dortmund a câștigat greu pe teren propriu cu Union Berlin (2-1), printr-un gol marcat în minutul 79 de Youssouffa Moukoko.

Două puncte rămân între Bayern și Dortmund cu șapte etape rămase până la finalul sezonului.

BONUS – Celtic aproape de titlu în Scoția

Un nou episod din Old Firm, derby-ul marilor rivale din Glasgow, a fost tranșat de Celtic pe teren propriu, cu 3-2. Ianis Hagi a rămas rezervă neutilizată la Rangers, echipă aflată pe locul doi la 12 puncte de Celtic.