Luptă în trei pentru titlul mondial la constructori în Formula 1

Cu cinci curse rămase de disputat din actualul sezon din Formula 1 lupta pentru titlul mondial la constructori este mai încinsă ca oricând. Echipele McLaren, Red Bull și Ferrari sunt despărțite de doar 48 de puncte, iar Autodromul Hermanos Rodriguez din Mexico City este următoarea scenă unde Marele Circ își va susține reprezentația cailor putere.

Trei pentru titlu la constructori

Dubla reușită surprinzător de Scuderia Ferrari în Grand Prix-ul SUA de la Austin, Texas, a readus echipa italiană în lupta pentru titlul mondial al constructorilor, o bătălie purtată de-a lungul sezonului de Red Bull și McLaren.

Echipa McLaren are un avans de 40 de puncte în fața celor de la Red Bull, campioana din 2023, dar Ferrari e foarte aproape și amenință poziția fruntașă pe final de sezon.

Pe Betano, McLaren are în acest moment al sezonului prima șansă la câștigarea titlului mondial al constructorilor, urmată de Ferrari cu o cotă de 7.00 și Red Bull cu o cotă de 17.00.

Cu 250 de puncte rămase în joc până la finalul sezonului programat în Abu Dhabi, cele trei echipe din fruntea clasamentului sunt îndreptățite să tragă tare pentru a obține mult râvnitul trofeu.

Dintre cele trei echipe angrenate în lupta pentru titlul constructorilor Ferrari are cele mai multe campionate câștigate în istorie (16), fiind urmată de McLaren (8) și Red Bull (6), cu mențiunea că ultimul titlu la constructori cucerit de Scuderia datează din 2008, iar McLaren n-a mai triumfat din 1998, când Mika Hakkinen se încorona campion mondial la piloți.

Campioană la constructori în ultimii doi ani, echipa Red Bull a obținut cele mai multe victorii în actualul sezon (7). Pe Betano iubitorii Formulei 1 au la dispoziție o gamă variată de piețe de pariere, printre care și o secțiune specială dedicată constructorilor. Spre exemplu, Red Bull are cota 3.30 că va obține peste 8.5 victorii în tot sezonul, adică încă două în cele cinci curse rămase de disputat până la finalul sezonului.

Istoria Marelui Premiu al Mexicului

Pentru a 25-a oară Mexicul găzduiește un Grand Prix de Formula 1, Autodromo Hermanos Rodriguex din Mexico City fiind gazda întrecerii în mai multe perioade de timp (1986–1992, 2015–2019, 2021–prezent).

Cu cinci victorii obținute în 2017, 2018, 2021, 2022, 2023, olandezul Max Verstappen este pilotul cu cele mai multe curse câștigate în Grand Prix-ul din Mexic.

Red Bull a obținut cele mai multe succese la constructori (5), triumfând de fiecare dată cu Verstappen la volan.

McLaren are trei victorii în Mexic, ultima în 1989, în timp ce Ferrari a bifat doar două reușite (1970, 1990).

În urmă cu un an, în 2023, monegascul Charles Leclerc de la Ferrari a obținut pole position-ul, dar în cursă victoria i-a revenit lui Verstappen, urmat de Lewis Hamilton (Mercedes), în timp ce Leclerc a fost doar al treilea. Cel mai rapid tur în cursă a fost stabilit de Hamilton.

Doar o dată în ultimii trei ani pilotul plecat din prima poziție a grilei de start a câștigat Marele Premiu al Mexicului. E vorba de Max Verstappen în 2022.