romania liga natiunilor

Romania – Serbia în Liga Națiunilor: Forma jucătorilor chemați de Contra

Romania va juca joi în Lituania și duminică acasă, cu Serbia, în Liga Națiunilor. Cosmin Contra a convocat 23 de fotbaliști pentru această dublă. Iată cum s-au descurcat aceștia la echipele de club în ultima lună, după ultima acțiune a echipei naționale.

Ciprian Tătărușanu – integralist la Nantes în ultimele 5 etape de Ligue 1. Are doar un meci în care nu a primit gol, cu 2 egaluri și 3 înfrângeri în ultima lună, și se află pe penultimul loc în clasament.

Costel Pantilimon – 6 meciuri din 6 în liga a doua engleză, cu Nottingham Forest. Neînvins în această lună, cu 3 victorii și 3 egaluri, a urcat până pe locul 5.

Florin Niță – integralist în toate meciurile de campionat la Sparta Praga, cu 2 victorii și 2 înfrângeri în aceste 4 etape. Are cele mai puține goluri primite în Cehia, doar 7, dar a ajuns pe 3 după ultimele 2 meciuri, pierdute cu 1-0.

Gabriel Tamaș – 3 din 4 meciuri la Hapoel Haifa, în toate integralist. Are 2 egaluri și un eșec, echipa lui primind 6 goluri în aceste partide, iar ultima a fost cea mai dureroasă: 0-3 acasă, cu Bnei Șahmin. Dacă anul trecut s-a bătut pentru titlu, Hapoel e acum pe locul 12, cu un punct peste ultima poziție.

Cristian Săpunaru – titular în 4 partide la Kayserispor, în fiecare primind câte 2 goluri. Are doar un egal după ultima pauză internațională și e pe locul 13.

Romario Benzar – titular în toate meciurile din Liga 1 Betano, a fost scos de pe teren doar în ultima etapă, în înfrângerea cu Concordia Chiajna (0-1).

Alin Toșca – rezervă în campionat la PAOK, unde a apărut doar 6 minute, este folosit în Cupa Greciei și în Europa League, bifând 3 meciuri ca integralist.

Nicușor Bancu – 5 meciuri pentru Craiova, în campionat și în cupă, în care a oferit o pasă de gol. Integralist în ultimele 4 partide.

Cristian Manea – nu a lipsit niciun minut de la CFR în ultima lună, perioadă în care a avut 2 victorii și 2 egaluri în Liga 1 Betano, revenind pe locul 2.

Ionuț Nedelcearu – integralist în campionat, unde are o victorie, 2 egaluri și un eșec în această perioadă. FC Ufa e pe penultimul loc, dar pare a își reveni, cu 5 puncte din ultimele 3 meciuri.

Alexandru Chipciu – 4 meciuri la Sparta Praga în campionat, toate ca integralist.

Alexandru Maxim – a revenit în forță la Mainz după ultimele meciuri ale României, marcând golul decisiv în prelungirile partidei cu Augsburg la câteva minute după ce a fost trimis pe teren. A fost, însă, titular într-un singur meci de atunci, în celelalte 3 intrând în repriza a doua.

Nicolae Stanciu – titular în 3 meciuri, lipsind în al patrulea din cauza unei suspendări. Are 2 goluri și o pasă de gol, toate în meciul cu Slovan Liberec (4-1) de pe 22 septembrie.

Răzvan Marin – are 6 meciuri la Standard, integralist atât în campionat cât și în Europa League. Săptămâna trecută a avut cea mai bună prestație a sezonului, dând un gol și o pasă de gol în victoria cu Brugge (3-1).

Dorin Rotariu – rezervă la Alkmaar, are doar câteva secunde în campionatul Olandei, intrând în minutul 94 în victoria cu Groningen. Integralist în meciul de cupă cu Alcides, câștigat cu 6-0, în care a și marcat un gol.

Alexandru Mitriță – suspendat un meci, integralist în celelalte 4 ale Craiovei. Are doar un gol, din penalty, ratând alte două în meciurile cu Mediaș și CFR.

Paul Anton – titular în 4 meciuri de campionat la Krylya Sovetov, a fost decisiv în Cupa Rusiei, când a înscris golul calificării în prima repriză de prelungiri după ce a intrat în minutul 85.

Florin Tănase – a jucat 5 meciuri la FCSB, titular în toate din campionat, înscriind de 3 ori.

Adrian Stoian – 5 jocuri la Crotone, ultimele 3 ca titular. Are doar o victorie și un egal în această perioadă, fiind pe locul 12 în Serie B.

Tudor Băluță – integralist în 4 etape din Liga 1 Betano pentru Viitorul, a marcat în meciul cu Astra (1-0) de pe 30 septembrie.

Claudiu Keșeru – și-a regăsit pofta de gol la Ludogoreț, marcând de 5 ori în ultimele 2 etape din Bulgaria și o dată în Europa League, cu Bayer Leverkusen. Are 5 meciuri și 6 goluri după prezența la națională de luna trecută, și a revenit pe primul loc în topul golgheterilor din Bulgaria.

George Țucudean – titular în ultimele 4 etape la CFR, a marcat 3 din cele 4 goluri ale clujenilor în această perioadă și este golgheterul Ligii 1 Betano, la egalitate cu Mitriță.

Denis Drăguș – titular la Viitorul, are 4 meciuri în ultima lună, fără gol. Nu a mai înscris din august, iar în ultima partidă a ratat un penalty.

Leave a Reply