robert lewandowski romania polonia

Romania pierde cu scandal în fața Poloniei, Cupa Mondială se îndepărtează

Romania a fost învinsă de Polonia cu 3-0, vineri seară, în meciul de la București din preliminariile Cupei Mondiale 2018.

Pariuri sportive: Vezi aici cotele tuturor meciurilor din preliminariile Cupei Mondiale 2018 (Zona Europa)

A fost primul meci pierdut de tricolori în actuala campanie de calificare, după două egaluri și o victorie. Cu cele cinci puncte, echipa națională a căzut de pe locul al treilea pe cel de-al patrulea în Grupa E. La turneul final din Rusia se califică direct doar primul loc, iar cel de-al doilea va juca baraj.

Noul obiectiv declarat pentru Romania: Barajul

După meci, selecționerul Cristoph Daum a declarat că matematic România se mai poate califica, dar la modul realist de acum înainte se va lupta doar pentru un loc de baraj. Grupa este condusă de Polonia, cu 10 puncte, urmată de Muntenegru cu 7, Danemarca cu 6 și România cu 5.

Aproape de o tragedie

Meciul cu Polonia de la București a fost dominat de oaspeți pe teren, iar în tribune de huliganii români. Cel mai tensionat moment a fost atunci când o petardă a căzut pe gazon la aproximativ un metru distanță de vedeta Robert Lewandowski.

Jucătorul în valoare de peste 70 de milioane de euro a căzut ca secerat. A acuzat șocul auditiv, iar partida a fost întreruptă aproximativ zece minute. De puțin a fost evitată o tragedie, din fericire nu s-a întâmplat nimic grav.

Răzbunarea lui Lewandowski

Petarda a căzut pe teren atunci când Polonia conducea cu 1-0, iar după incident Robert Lewadowksi s-a supărat și a marcat el însuși de două ori.

Victoria Poloniei a fost una clară, la capătul unui meci în care tricolorii nu au avut absolut nici o ocazie periculoasă de poartă.

Polonia a marcat trei goluri din șapte șuturi pe poartă, conform statisticii UEFA. Tricolorii au avut doar trei șuturi pe spațiul porții.

Leave a Reply