csms iasi, hajduk split, europe league

CSMS Iași începe aventura europeană


CSMS Iași începe joi aventura europeană, prima din istoria clubului. Ieșenii debutează în Turul 2 preliminar al Europa League, primind vizita croaților de la Hajduk Slipt.

Meciul CSMS Iași – Hajduk Slipt se  joacă de la ora 21:00 și va fi cu  casa închisă, cele aproximativ 8.000 de bilete epuizându-se în câteva ore.

Ieșenii își doresc de decenii întregi să joace în fotbalul european, iar acum își văd visul cu ochii. Au terminat pe locul 1 în playout-ul Ligii 1 și au beneficiat de insolvențele din fotbalul românesc pentru a prinde o poziție de Liga Europa.

Antrenorul Nicolo Napoli a prefațat partida:  „Vom juca împotriva unei echipe foarte bune, dar dorim să facem un meci bun la debutul în Europa League. Am avut o pregătire serioasă în Turcia, am lucrat mult și am studiat și adversarul. Știm cum trebuie să îi abordăm pe cei de la Hajduk”.

Meciul beneficiază de Marjă 0% la agenția online de pariuri Betano.com, ceea ce aduce probabil cele mai mari cote pe pariurile 1 – X  -2. Cota de victorie a Iașiului este de 2,92, iar cea a croaților de 2,80. Toate cotele și pariurile pe acest meci sunt aici.

Hajduk Split, buget dublu față de Iași

Croații nu traversează cele mai limpezi momente. Au schimbat antrenorul, acesta fiind Marijan Pusnik, liber de contract în 2016 până a preluat-o pe Hajduk.

Alături de antrenor, croații au schimbat toată conducerea tehnică și au remaniat jucătorii. Bugetul lor este de aproximativ 11 milioane de euro, de două ori mai mare decât cel de la Iași.

Prin vocea președintelui, Hajduk a anunțat că nu concepe să fie eliminată de români.

Cei din Split au mulți jucători tineri, dar aceștia sunt rapizi și abili în duelurile directe. Hajduk este o echipă care face presing, iar ieșenii vor avea de muncit pentru a-și impune jocul.

O absență importantă este Kalinic, căpitanul echipei, care a jucat la EURO 2016 pentru Croația și are încă vacanță. Nu va juca din Susic, dar acesta va apărea din retur.

Hajduk a terminat pe locul 3 în prima ligă croată, iar după terminarea campionatului a jucat patru partide amicale, două câștigate și două terminate la egalitate.

Echipe probabile CSMS Iași – Hajduk Split

CSMS Iași: Grahovac – Voicu, Mihalache, Frăsinescu, Ţigănaşu – Bole, Mitic, Gheorghe, Ciucur – Cristea, Piccioni

Hajduk Split: Stipica – Juranovic, Nizic, Cosic, Milic – Jefferson – Kozulj, Basic, Vlasic, Tudor – Mastelic

Leave a Reply