acoperis us open

US Open a inaugurat un acoperiș de $150 de milioane


Organizatorii de pa US Open au inaugurat la începutul lunii august un proiect la care lucrează de trei ani, un acoperiș rabatabil pe arena centrală Arthur Ashe.

Grație acestuia, terenul principal de la US Open, cel mai mare din lume cu o capacitate de 23.771 de locuri, nu va mai suferi amânări ale partidelor din cauza vremii.

Proiectul este impresionant. Acoperișul, cel mai mare dintre toate în circuitul de Mare Șlem, are în total 25.000 de metri pătrați, dintre care 5.300 de metri care se pot deschide, suficient să cuprindă întreaga arenă centrală de la Wimbledon!

Pentru a-l construi s-au folosit peste 5.500 de tone de oțel. Rabatarea acoperișului durează 6 minute și jumătate.

Acest acoperiș a costat $150 de milioane, dar este o parte a unui proiect mai amplu, în valoare de $550 de milioane.

În cadrul acestuia, americanii vor renova complet 10 terenuri, vor construi o tribună nouă cu peste 8.000 de locuri, iar în 2018 vor avea o nouă arenă  Loius Armstrong.

Halep, cotă atractivă pentru câștigarea trofeului

Casele de pariuri au început să ofere cotele pentru câștigarea titluliu la US Open în acest an, atât pe tabolul masculin, cât și pentru cel feminin, acesta din urmă fiind de interes prin prezența Simoneo Halep.

Halep este cotată cu șansa a treia la titlul feminin de la US Open, iar Betano.com oferă o cotă de 12.00 pentru ca românca să ridice trofeul american.

Este probabil cea mai mare cotă diposnibilă la acest tip de pariu.

Halep se află la egalitate cu Angelique Kerber la US Open, fiind depășită de Serena Williams (cu cota 2.00) și Garbine Muguruza (cota 8.00)

Simona Halep a reușit în acest an un sezon bun pe hard, care a culiminat în iulie cu victoria din turneul Roger Cup de la Montreal. Ea își dorește primul titlu de Mare Șlem din carieră, iar acesta este cel mai probabil să vină pe hard, suprafața declarată chiar de sportivă ca fiind favorită.

Djokovic, primul favorit la masculin

Pe tabolul masculin, favoritul principal este Novak Djokovic (cota 1.75), urmat de Andy Murray (cota 3.75) și Milos Raonic (cota 14.00).

US Open va începe pe 29 august și se va încheia pe 11 septembrie.

Leave a Reply