rio 2916

Rio 2016: Singura atletă din Rusia merge în finală


Jocurile Olimpice de Vară 2016 de la Rio au fost prefațate de un eveniment important, excluderea întregii echipe de atletism a Rusiei din cauza dopajului. Numai că o singură atletă din această țară a reușit să își asigure prezența la Rio și a ajuns într-o finală.

Darya Klishina este singura atletă rusă prezentă la JO 2016, toți ceilalți 67 de colegi ai săi fiind forțați să rămână acasă. Klishina a primit dreptul  de a lua startul în cadrul Jocurilor de Vară din partea Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS), care i-a ridicat suspendarea luni și i-a permis să intre la Rio marți, a doua zi, în concurs.

Deși are cetățenia rusă, Klishina trăiește în Statele Unite ale Americii, din anul 2011. Ea s-a calificat pentru finala de miercuri la săritura în lungime, cea mai bună încercare a sa fiind de 6,64 metri.

„Mă simt singură aici, de obicei eram o echipă mare. Aș fi vrut să fiu aici cu echipa, am trăit mult stres în ultima săptămână și nu vreau să intru în detalii”, a declarat sportiva clasată pe locul 8 între cele 12 nume care vor apărea în finală.

Săptămâna trecută, Klishina fusese suspendată de Federația Internațională de Atletism (IAAF) pentru dopaj, „pe baza unor noi dovezi primite”, fără a se oferi alte detalii. TAS a anulat decizia, ceea ce i-a permis rusoaicei să vină la Rio și să concureze de pe o zi pe alta.

Klishina are 25 de ani și este dublă campioană europeană în sală. Ea se va lupta în finală cu Ivana Spanovic (Serbia), cea care a reușit marți cea mai bună săritură din calificări, 6,87 metri, urmată de germanca Malaika Mihambo (6,82m).

Pariază pe Rio 2016

Leave a Reply