rio 2016 catalina ponor

Rio 2016, Ziua 2: Ponor merge în finală, Chițu eliminată dramatic


Duminică, în a doua zi de întreceri la Jocurile Olimpice de la Rio, sportivii români au continuat să lupte pentru cele mai bune rezultate. Cătălina Ponor a reușit să se califice în finala de la bârnă, în timp ce speranțele la medalie ale Andreei Chițu, la judo, au fost spulberate în ultimele secunde.

Ponor merge în finala de bârnă

Ponor intrase în concurs la individual compus, însă după o notă mică la sol a decis să abandoneze această întrecere și să se concentreze pe bârnă.

Nu a mai concurat  la sărituri și a evoluat direct la bârnă, acolo unde a reușit calificarea în finală cu cea de-a cincea notă, 14.900.

Chițu, eliminată dramatic 

La judo, categoria 52kg, Andeea Chițu avea speranțe pentru o medalie. A fost însă eliminată în sferturile de finală după un meci cu italianca, Odette Giuffrida. Aceasta a reușit un Yuko în primul minut, după care și l-a apărat la limita regulamentului pe durata întregii partide.

Intrată în recalificări pentru medalia de bronz, Chițu a trăit un alt meci de coșmar. Românca a condus cu 10-0 și se îndrepta spre victorie cu brazilianca Erika Miranda, numai că a fost pusă la pământ prin Ippon cu 28 de secunde rămase din meci și a pierdut cu 100-10!

Dacă ar mai jucat mai precaut și ar fi știut să gestioneze timpul, Chițu ar fi putut face pasul spre meciul pentru bronzul olimpic.

Finală la înot

La înot, Robert Andrei Glinta s-a calificat în finala de 100m spate, cu timpul de 53,34 de secunde, un nou record național.

La ștafeta 4×100 liber masculin, Alin Coste, Daniel Macovei, Marius Radu și Norbert Trandafir au încheiat pe locul 15 cu timpul de 3:17.03.

Am rămas doar cu Niculescu la tenis

În întrecerea feminină de tenis, Irina Begu și Andreea Mitu au fost eliminate duminică.

Begu a pierdut cu 4-6, 6-3, 3-6, în fața japonezei Nao Hibino, iar Mitu cu 6-2 6-2 cu Garbine Muguruza.

Singura jucătoare de tenis din România de pe tabloul feminin de simplu a rămas Monica Niculescu.

Pariază pe Rio 2016

Leave a Reply