craiova milan europa league

Duelul dintre două legende aflate la a doua tinerețe

Duelul din Europa League dintre Universitatea Craiova și AC Milan pune față în față două echipe legendare, prima din România, a doua din Italia.

Betano.com, partenerul principal al Universității Craiova, vede în acest meci un pretext excelent din care are de câștigat doar sărbătoarea fotbalului.

Pariuri live pe Craiova – AC Milan în Europa League (27.07.2017, ora 21.00)

Universitatea Craiova – club apărut în anul 2013 într-o nouă formulă administrativă, dar continuatorul Clubului Sportiv Universitatea Craiova, înființat în anul 1948 – revine în competițiile europene după 16 ani de pauză. Fiind prima echipă din România calificată în semifinalele unei cupe europene, în Cupa UEFA din 1983, „Știința” revine pe scena europeană la 16 ani distanță de la ultimul meci. În sezonul 1990/1991 evolua pentru ultima oară în Europa, în Cupa Campionilor.

Rodion Cămătaru, Ilie Balaci, Gheorghe Craioveanu și Ion Oblemeco sunt doar câteva dintre numele mari din istoria Craiovei, o istorie continuată la acest moment de tinere speranțe. Vârful de lance al oltenilor este acum Alexandru Băluță (foto stânga sus), un craiovean de doar 23 de ani, crescut la Școala Gică Popescu. În el sunt speranțele de gol contra lui Milan, iar în apărare toată lumea speră ca un alt tânăr, Marius Briceag poreclit „Brici” să „taie” în carne vie atacurile italienilor.

Suflul tânăr din legendara echipă a Craiovei este omonim și la AC Milan. De șapte ori câștigătoare a Cupei Campionilor/Ligii Campionilor, milanezii i-au avut între Cesare Maldini și Paolo Maldini pe Ruud Gullit, Marco van Basten, Andriy Shevchenko, Zlatan Ibrahimovic, Ronaldinho și alții. Nume de aur în istoria fotbalului mondial.

Acum, „diavolii” au o schipă tânără, dar puternică, în fruntea căreia se află portarul Gianluigi Donnarumma (foto dreapta sus), cel despre care se spune că este viitorul Buffon. Cu 190 de milioane de euro investiți în vară pentru transferuri, italienii au adus jucători de perspectivă, tineri precum Andre Silva, Franck Kessie și Andrea Conti. Portughezul Silva este considerat de conaționalul Cristiano Ronaldo drept posibilul lider al lusitanilor, în viitorul apropiat.

De aceea, noi ne putem decât bucura de acest duel al legendelor, privind două echipe care, cu siguranță, vor avea un cuvânt de spus în fotbalul din țările lor, pe termen scurt sau mediu.

Orice ar face Universitatea Craiova cu AC Milan, acest meci nu poate fi decât un mare plus de experiență pe  care echipa o poate folosi mai departe, în căutarea unor noi trofee și performanțe.

Leave a Reply