paul pogba transferuri premier league

Transferuri record în Premier League: peste 1,1 miliard de lire


În această vară, în Premier League s-a cheltuit o sumă record pentru transferuri.

Suma totată din această vară a ajuns la 1,165 de miliarde de lire sterline. O treime, 385 de milioane, a fost cheltuită de cele patru cluburi care vor juca în Liga Campionilor – Arsenal, Leicester City, Manchester City și Tottenham Hotspur.

Sezonul trecut totalul cheltuielilor depășise cu puțin un miliard.

Doar în ultima zi deschisă pentru transferuri, miercuri 31 august, s-au cheltuit 155 de milioane de lire sterline.

Cu o zi înainte de închiderea pieței de transferuri se cheltuiseră deja 1,05 miliarde, o premieră absolută. Anul trecut, tot cu o zi înainte de închiderea pieței, suma era de doar 870 de milioane.

Cluburile și-au permis să învestească mai mult în această vară pentru că primesc mai mult din drepturile de televizare. Cele 20 de cluburi vor încasa de 5,1 miliarde de lire sterline doar din drepturile tv.

În medie, un club din Premier League a cheltuit în această vară câte 60 de milioane de lire sterline doar pentru transferuri.

Sumele investite de cluburile engleze în transferuri s-au dublat în ultimii cinci ani. În vara de dinainte de sezonul 2011/2012 se cheltuiau în jur de 500 de milioane de lire sterline, iar în 2016 s-a ajuns la 1,1 miliarde.

Top 3 al celor mai scumpi jucători

În Premier League s-au realizat multe transferuri foarte costisitoare. Cele mai valoroase trei transferuri din pauza de vară de dinainte de sezonul 2016/2017 au fost:

  1. Paul Pogba (89 de milioane de lire sterline – venit la Manchester United);
  2. John Stones (47,5 de milioane de lire sterline – venit la Leicester);
  3. Leroy Sane (37 de milioane de lire sterline – venit la Manchester City).

Pariază pe Fotbal

Leave a Reply