Seară românească în Europa League

Avem foarte mulți compatrioți care sunt angrenați azi în prima etapă a grupelor UEFA Europa League și a căror evoluție vrem să o urmărim. Campioana României, CFR Cluj, debutează de la aceeași oră cu meciurile a doi internaționali români, Nicolae Stanciu și Ianis Hagi. Ceva mai târziu, Ionuț Nedelcearu joacă în deplasare cu noua lui echipă, iar gașca românilor din Bulgaria primește vizita fostei echipe a lui Bölöni.

 

1. ȚSKA Sofia – CFR Cluj

Jucătorii CFR-ului s-au deplasat peste Dunăre pentru duelul cu ȚSKA. Meciul se va juca pe Stadionul Național “Vasil Levski” din Sofia, unde se așteaptă o atmosferă incendiară. În Bulgaria, autoritățile permit accesul spectatorilor în limita a 30% din capacitatea arenei, astfel încât sunt așteptați în jur de 10.000 suporteri.

Clubul sofiot a terminat pe locul secund al campionatului trecut și s-a calificat în grupele din acest sezon după ce au trecut de 4 tururi preliminare, eliminând, pe rând, echipele Sirens, Bate Borisov, B36 Torshavn și FC Basel.

Echipa clujeană și-a început aventura europeană în UEFA Champions League, unde au trecut în primul tur de Floriana, dar au fost eliminați apoi de către Dinamo Zagreb. Feroviarii au continuat apoi în Europa League, învingând campioane din țări scandinave: Djurgården, din Suedia, respectiv KuPS, din Finlanda.

Meciul din această seară va fi condus la centru de către turcul Halil Umut Meler, care este considerat de către vecinii noștri ca fiind „un arbitru de coşmar pentru ŢSKA Sofia”, după ce ar fi dezavantajat echipa bulgară într-un meciul de la Copenhaga din august 2018.

Cote Betano 1×2: 3.02 – 3.19 – 2.80

Cealaltă partidă a grupei A între Young Boys Berna și AS Roma.

 

2. Hapoel Beer Sheva – SK Slavia Praga

Meciul de pe stadionul Toto Turner se anunță unul strâns, ambele formații demonstrând până acum că merită să se afle în această fază a competiției. Cele două echipe nu s-au mai întâlnit niciodată până în acest moment.

Slavia Praga a ajuns în grupele Europa League după ce, inițial, ținteau grupele Ligii Campionilor, unde au și jucat sezonul trecut. Slavia, la care Nicolae Stanciu este anunțat titular pentru acest meci, vrea să meargă cât mai departe în Europa League pentru a se revanșa față de eliminarea din Liga Campionilor. Cehii au fost eliminați atunci în play-off de către danezii de la Midtjylland, în singura înfrângere pe care au suferit-o din ultimele 20 de meciuri jucate în toate competițiile. Campioana Cehiei a marcat, de asemenea, în fiecare din utimele 9 partide jucate în deplasare.

Hapoel Beer Sheva s-a calificat în grupele Europa League după ce a trecut de Dinamo Batumi, Motherwell, Laci, iar în play-off chiar de rivala Slaviei din campionat, Viktoria Plzen. Israelienii au încasat un singur gol în aceste trei dueluri și au, de asemenea, 8 victorii din ultimele 9 meciuri jucate acasă în toate competițiile, fiind o formație greu de răpus pe terenul lor. Hapoel nu se poate baza pe Bitton și Gal Levi, ambii cu probleme medicale.

Cote Betano 1×2: 5.30 – 3.80 – 1.67

Cealaltă partidă a grupei C este între Bayer 04 Leverkusen și OGC Nice.

 

3. Standard Liege – Glasgow Rangers

Scoțienii se deplasează în Belgia, având un moral foarte ridicat după victoria clară cu 2-0 de pe terenul lui Celtic, în derby-ul Old Firm jucat weekend-ul trecut. Chiar dacă nu a jucat în meciul de pe Celtic Park, Ianis Hagi este anunțat titular în această seară.

Din lotul celor de la Standard lipsesc mai mulți jucători, deveniți indisponibili în urma testelor efectuate înaintea partidei.

Se anunță un meci spectaculos, ambele echipe practicând un fotbal ofensiv și având o medie mare de goluri marcate până acum.

Cote Betano 1×2: 3.35 – 3.50 – 2.15

Cealaltă partidă a grupei D este între Lech Poznan și SL Benfica.

 

4. SC Braga – AEK Atena

Estádio Municipal de Braga va găzdui meciul dintre echipa locală SC Braga și cei de la AEK Atena. Ambele combatante din această seară au terminat pe poziția a treia din campionatele lor naționale. Singura întâlnire dintre cele două formații datează din sezonul 1966-1967 al UEFA Cup Winner’s Cup.

Poziția ocupată în campionat la finalul sezonului trecut le-a permis lusitanilor să se califice direct în grupe, pe când grecii au trebuit să dispute două tururi preliminare, intrând în grupe după ce au eliminat pe St. Gallen și Wolfsburg.

Ionuț Nedelcearu a debutat pentru AEK în weekend-ul trecut, fiind integralist în meciul jucat acasă din campionat, 1-1 cu PAOK.

Cote Betano 1×2: 1.72 – 4.06 – 5.74

Cealaltă partidă a grupei G este între Leicester și FC Zorya Luhansk.

 

5. Ludogorets Razgrad – Royal Antwerp FC

Campioana Bulgariei din ultimele nouă sezoane primește vizita locului 4 din acest moment în Belgia, iar Keșeru și Moți sunt anunțați titulari la formația gazdă.

Ludogorets și-a început campania europeană în preliminariile Ligii Campionilor, unde a eliminat-o pe Buducnost, dar a fost scoasă din competiție de către, nimeni alta, Midtjylland. Bulgarii s-au calificat, apoi, pentru a patra oară la rând în grupele Europa League, după ce au trecut de Dinamo Brest. Ludogorets Razgrad nu a pierdut în ultimele 6 meciuri de pe teren propriu și este considerată favorită și înaintea duelului din această seară.

Royal Antwerp FC vine în Bulgaria cu croatul Ivan Leko pe bancă, acesta luându-i locul la echipă, acum ceva timp, lui Ladislau Bölöni. Belgienii au multe probleme de lot, astfel, din primul 11 vor lipsi golgheterul Mbokani, care este suspendat, precum și accidentații Coopman, Lukaku sau Seck.

Cote Betano 1×2: 2.22 – 3.60 – 3.10

Cealaltă partidă a grupei J este între Tottenham Hotspur și LASK Linz.

 

Pe care dintre românii noștri îi vei urmări?

 

Toate meciurile zilei sunt incluse în oferta Betano unde găsești: peste 1,400 de pariuri pe fiecare meci, speciale, live, Cash Out 100% înainte de începerea meciurilor și BetCombo, precum și Misiuni cu premii speciale în fiecare săptămână. Jocul începe acum!

Leave a Reply