Șaisprezecimile Cupei: Concordia – Viitorul, Chindia – CFR, UTA – Iași!

Prima zi din șaisprezecimile Cupei României a decurs fără surprize pentru cluburile din Liga 1 Betano, cu Dinamo, Craiova, Sepsi și Voluntari mergând mai departe, alături de Miercurea Ciuc. Astăzi vor juca ultimele două campioane, CFR și Viitorul, dar și Poli Iași, Hermannstadt, Călărași și Concordia Chiajna.

UTA – Poli Iași, ora 16:00

Ieșenii au depășit pasa proastă din primele etape și arată, din nou, ca o echipă de play-off în Liga 1 Betano. Cu 3 victorii consecutive și 4 în ultimele 5 meciuri, Poli pornește cu prima șansă în deplasarea de la Arad, cu UTA. UTA a avut un șir de 6 partide fără eșec, întrerupt însă de Academica Clinceni și prelungit de Sportul Snagov, primele două clasate din liga secundă.

Sporting Liești – CS Mioveni, 16:30

Sporting Liești este pe locul 9 în liga a treia, în Seria 1. Până în șaisprezecimi a jucat cu Oțelul Galați și CSM Focșani, primele două clasate din serie, și le-a eliminat pe ambele deși scorul după 90 de minute era 0-0. Pe Oțelul la penalty-uri, iar pe Focșani cu 3 goluri date în reprizele de prelungiri. CS Mioveni este primul adversar care vine dintr-un eșalon superior pentru Liești. Mioveni e a cincea în liga secundă, coborând de pe podium după o înfrângere la ASU Poli Timișoara în ultima etapă.

CSM Slatina – Dunărea Călărași, 16:30

Slatina e singura echipă din campionatul județean care s-a calificat în șaisprezecimile competiției, cu două succese notabile pe parcurs: FC U Craiova și FC Argeș. Oltenii vor juca azi cu Dunărea Călărași, revelația sezonului din Liga 1 Betano. Clubul antrenat de Dan Alexa are o singură victorie în deplasare până acum, în iulie, la Viitorul, chiar la debutul lor în prima ligă.

Academica Clinceni – FC Hermannstadt, 16:30

Finalistă în ediția trecută, deși juca în liga secundă, Hermannstadt va încerca din nou să aibă un parcurs cât mai lung în cupă. În Liga 1 Betano nu merge deloc bine, ajungând pe loc retrogradabil după 4 înfrângeri la rând, 3 dintre ele fără gol marcat. Gazdele sunt pe 2 în „B”, iar în weekend au pierdut cu Luceafărul Oradea, oprindu-și seria de victorii consecutive la 7. Cei de la Clinceni au cel mai bun atac și cea mai bună apărare din liga secundă, cu 22 goluri marcate și 4 primite în 8 etape!

Progresul Spartac – Universitatea Cluj, 16:30

U Cluj are doar victorii în meciurile de acasă, dar în deplasare nu a luat niciun punct în liga a doua. A ajuns în șaisprezecimile Cupei, însă, după două succese afară – la Gloria Bistrița și Comuna Recea, cluburi din divizia a treia. La acest nivel joacă și Progresul Spartac, locul 14 din seria a doua. Spartac a fost aproape de promovare în vară, bătându-se cu Farul Constanța până în ultima etapă, însă în noul sezon lucrurile stau diferit: în 5 etape au luat un singur punct. Au trecut de FC Afumați și Metaloglobus până aici, formații mult mai bine cotate.

Concordia Chiajna – Viitorul Constanța, 18:45

Al doilea joc între echipe din Liga 1 Betano, după cel de ieri dintre Voluntari și Botoșani. Chiajna are un antrenor nou de săptămâna trecută, pe Dorinel Munteanu, și sub comanda lui a câștigat la Botoșani după 3 etape în care pierduse doar cu 3-0. Pe Viitorul Constanța a învins-o de doar 2 ori în istorie, în 15 meciuri directe, ultima oară în mai 2015. Au jucat deja în acest sezon de campionat, la Chiajna, meciul terminându-se cu scorul de 1-1.

Chindia Târgoviște – CFR Cluj, 21:30

Chindia a fost foarte aproape de Liga 1 Betano în vară, pierzând barajul cu FC Voluntari doar după penalty-uri. Dâmbovițenii au din nou ca obiectiv promovarea. În acest moment sunt pe locul 8 din liga a doua, la 4 puncte de obiectiv. CFR e a treia în Liga 1 Betano, dar a câștigat primul meci după o lună în weekend – 1-0 la Hermannstadt. Clujenii au patru cupe în vitrină, ultima adăugată în 2016.

Leave a Reply