romania turcia

Romania –  Turcia, pe terenul de fotbal și pe câmpul de luptă

Istoria României și a Turciei este una comună nu doar prin recentele întâlniri de pe terenul de fotbal, ci a început acum sute de ani prin „meciurile directe” jucate pe sângeroasele câmpuri de luptă.

De altfel, infograficul de mai sus realizat de operatorul digital de pariuri online Betano.com – sponsorul Ligii 1 Betano – surprinde atât sportul, cât și istoria comună a României și Turciei. România nu a pierdut niciodată contra Turciei la fotbal în meciurile jucate în luna noiembrie, la fel cum nici marele domnitor Ștefan cel Mare nu a fost învins de luptătorii „Semilunei” în luptele purtate în cea de-a 11 lună a anului.

Observația este una interesantă în contextul partidei amicale pe care o jucăm cu Turcia, joi seară, la Cluj. Inclusiv în acest meci, România este favorită, având cota de 2,55 la victorie. Click aici pentru toate cotele la pariuri sportive din meciul România – Turcia, de pe 9 noiembrie 2017.

La fotbal, în noiembrie, am repurtat contra Turciei victorii importante în preliminariile Cupei Mondiale din 1986 și ale Campionatului European din 1958. De altfel, dominăm Turcia cu scorul de 6-1 în meciurile din palmares.

Tot în noiembrie, dar cu peste 500 de ani în urmă, Ștefan cel Mare învingea în două rânduri oștile „câtâ frunză, câtă iarbă” ale marelui și temutului Imperiu Otoman, o forță militară și culturală. Datele exacte se află în infograficul de mai sus.

Va fi la fel și diseară, la fotbal? Vor reuși românii o nouă victorie?

Leave a Reply