Bundesliga: RB Leipzig – Union Berlin (locul 4 vs locul 2)

RB Leipzig şi Union Berlin vor juca sâmbătă, 11 februarie 2023, de la ora 19:30, în etapa a 20-a din Bundesliga. Partida va avea loc pe stadionul “Red Bull Arena” din Leipzig.

 

Betano: 1.72 pentru o victorie RB Leipzig, 3.75 egal, 5.00 pentru un succes Union Berlin

 

RasenBallsport Leipzig

RB Leipzig a terminat la egalitate în ultima etapă, scor 0-0, în meciul disputat în deplasare cu FC Köln, deşi era favorită la casa de pariuri Betano de a câştiga. RBL nu are nicio înfrângere în ultimele 12 etape susţinute în campionatul Germaniei, înregistrând 8 victorii şi 4 rezultate de egalitate.

 

După 19 etape disputate, echipa antrenată de Marco Rose se află pe locul 4 în clasament, cu 36 puncte. Bilanţul din Bundesliga este de 10 victorii, 6 egaluri şi 3 înfrângeri, golaveraj 39-24. Golgheterii echipei sunt C. Nkunku (12 goluri), T. Werner (5 goluri) şi André Silva (4 goluri). Următorul meci va fi în deplasare cu VfL Wolfsburg, pe 18 februarie 2023.

 

“Die Roten Bullen” ocupă ultimul loc de Liga Campionilor, însă sunt la 4 puncte de Bayern München, 3 puncte de Union Berlin şi 1 punct de Borussia Dortmund. Gruparea din Leipzig a pierdut ultimul joc în Bundesliga pe 17 septembrie 2022, 0-3 în deplasare cu Borussia Mönchengladbach. Ei s-au calificat şi în sferturile Cupei Germaniei după ce au eliminat-o acasă cu 3-1 pe TSG 1899 Hoffenheim.

 

Gazdele au probleme de lot, portarul maghiar Péter Gulácsi, stoperul senegalez Abdou Diallo, mijlocaşul ofensiv spaniol Dani Olmo şi atacantul francez Christopher Nkunku, fiind accidentaţi iar stoperul maghiar Willi Orbán fiind incert.

 

Fußballclub Union Berlin

Union Berlin a câştigat în ultima etapă acasă, cu scorul de 2-1 în faţa lui FSV Mainz (Kevin Behrens 32, Jordan Siebatcheu 83 – Marcus Ingvartsen 78). A fost a 4 victorie consecutivă pentru berlinezi, care se vor bate cu Borussia Dortmund, RB Leipzig, Eintracht Frankfurt şi SC Freiburg pentru locurile 2-4, care sunt de Liga Campionilor.

 

După 19 etape disputate, echipa antrenată de Urs Fischer se află pe locul 2 în clasament, cu 39 puncte. Bilanţul din Bundesliga este de 12 victorii, 3 egaluri şi 4 înfrângeri, golaveraj 33-23. Golgheterii echipei sunt S. Becker (7 goluri), K. Behrens, D. Doekhi, J. Haberer şi J. Siebatcheu (4 goluri). Următorul meci va fi acasă cu FC Schalke 04, pe 19 februarie 2023.

 

“Die Eisernen” au avut peste 1,5 goluri în ultimele 4 etape, în care au câştigat nu mai puţin de 12 puncte. Ei au mai eliminat-o cu 2-1 acasă pe VfL Wolfsburg în sferturile Cupei Germaniei. Săptămâna viitoare, pe 16 februarie, Union Berlin va juca în deplasare, în tur, cu Ajax Amsterdam, în play-off-ul Europa League. Returul va avea loc pe 23 februarie 2023, în Germania.

 

Oaspeţii îl au accidentat pe mijlocaşul central András Schäfer, însă mijlocaşul central norvegian Morten Thorsby s-a recuperat după o operație la stomac. Mjlocaşul central tunisian Aïssa Laïdouni, fost la FC Voluntari, care a venit de la Ferencváros, este anunţat titular.

 

RB Leipzig – Union Berlin echipele probabile

RB Leipzig: Blaswich – Henrichs, Klostermann, Gvardiol, Halstenberg – Laimer, Schlager – Forsberg, Szoboszlai, Werner – André Silva

Union Berlin: Rønnow – Doekhi, Leite, Knoche – Juranović, Haberer, Laïdouni, Khedira, Trimmel – Behrens, Becker

 

Ultimele 3 rezultate din campionatul Germaniei dintre RB Leipzig şi Union Berlin, pe stadionul “Red Bull Arena”, au fost 3-1, 1-0 şi 1-2.