Playoff-ul Ligii Europa: cote mari pentru FCSB și CFR Cluj la calificare

FCSB și CFR Cluj au pierdut în deplasare la Rapid Viena, respectiv Dudelange. Cotele Betano le dau amândurora prima șansă la victorie azi, dar nu și la calificare!

FCSB – Rapid Viena, ora 21:30

Cote 1X2: 2.06 FCSB, 4.10 X, 3.65 Rapid Viena

Cote calificare: 4.25 FCSB, 1.22 Rapid Viena

Citește și: Cele 6 calificări ale echipelor românești după ce au pierdut la 2 goluri în deplasare!

Roș-albaștrii au fost optimiști toată săptămâna în ceea ce privește soarta calificării, bazându-se pe avantajul terenului propriu. 2-0 e scorul cel mai ușor de obținut pentru FCSB cu care poate intra în grupele Ligii Europa. Cu acest scor a reușit două calificări memorabile în ultimii 15 ani, trecând de Valencia și Ajax. La a doua, pe teren au fost Lucian Filip și Raul Rusescu, doi fotbaliști care au șanse să joace și azi.

Meciul tur cu Rapid Viena este singurul pe care FCSB l-a pierdut dintre ultimele 10. În campionat a arătat o formă excelentă, cu 4 victorii consecutive și 16 goluri marcate până acum. Acasă nu are nicio înfrângere în 2018, singurele semi-eșecuri fiind cu CFR (1-1 în campionat și playoff în sezonul trecut) și Dinamo (3-3 în etapa a doua).

Nicolae Dică a odihnit mai mulți fotbaliști care vor juca astăzi în ultima etapă de campionat, pentru o echipă cât mai proaspătă. Problema din 11-le FCSB pare a fi postul de portar, după accidentarea lui Bălgrădean. Situația titularului din poartă e incertă, iar dacă nu va fi refăcut până diseară, în locul lui va juca tânărul Andrei Vlad. Revin în echipă cele mai importante piese, Pintilii și Gnohere, și e așteptată titularizarea ultimilor veniți: Stan și Roman.

Echipa probabilă: Andrei Vlad – Romario Benzar, Mihai Bălașa, Bogdan Planic, Alexandru Stan – Mihai Pintilii, Lucian Filip – Mihai Roman, Florin Tănase, Filipe Teixeira – Harlem Gnohere

CFR Cluj – Dudelange, ora 20:00

Cote 1X2: 1.33 CFR, 5.20 X, 11.00 Dudelange

Cote calificare: 2.60 CFR, 1.50 Dudelange

Înfrângerea din Luxemburg este una dintre cele mai rușinoase din istoria ardelenilor. CFR-iștii sunt determinați să facă uitat acel rezultat și să intre în grupe. Dacă înaintea turului, campioana avea 5 victorii consecutive, acum deja se pot pune întrebări despre formă. În ultima etapă de Liga 1 Betano a remizat la Mediaș, 0-0, șutând o singură dată pe poartă. O scuză poate fi faptul că au fost trimiși în teren mai mulți jucători care nu au evoluat prea mult în acest sezon, iar diseară vor reveni titularii de drept.

În participările europene, clujenii nu s-au calificat niciodată atunci când au pierdut în tur. Dudelange e, însă, un adversar care poate fi depășit, mai ales că în runda anterioară CFR a câștigat returul de acasă cu 5-0.

Echipa probabilă: Jesus Fernandez – Cristian Manea, Paulo Vinicius, Adam Lang, Camora – Ovidiu Hoban, Mate Males – Bilel Omrani, Damjan Djokovic, Juan Emmanuel Culio – George Țucudean

Leave a Reply