Liga Națiunilor: Germania – Franța e derby-ul primei etape

Liga Națiunilor, noul turneu introdus de UEFA, începe azi. Împărțită în patru divizii, competiția va aduce în fiecare etapă derby-uri între cele mai puternice naționale ale continentului. Prima etapă va avea întâlnirea ultimelor două campioane mondiale, Germania și Franța!

Competiția creată de UEFA pentru a înlocui meciurile amicale are 4 divizii, din care se promovează și retrogradează la finalul fiecărei stagiuni. Dacă pentru echipele din prima ligă cel mai important va fi trofeul, cele din Ligile B, C și D vor încerca să se califice la Campionatul European din 2020 pe acest culoar. La finalul grupelor, toate diviziile vor avea un mini-turneu cu semifinale și finală, iar câștigătoarele își vor asigura prezența la EURO!

Liga Națiunilor A: Germania – Franța, primul derby al competiției

Liga A aduce azi cel mai tare meci al etapei, între Germania și Franța de la ora 21:45, iar pe Betano sunt cote cu marjă 0%! Va fi primul meci al nemților după Mondialul din Rusia, la care nu au reușit să treacă de faza grupelor. Joachim Low nu a făcut schimbări masive în lot, în ciuda rezultatelor dezastruoase de la turneul final. Franța, campioana mondială, are un singur jucător important care lipsește: portarul Hugo Lloris, accidentat.

Din grupa 1 mai face parte Olanda, iar o altă grupă foarte puternică este a patra, cu Spania, Anglia și Croația.

Liga Națiunilor B: Gareth Bale și Christian Eriksen se bat pentru promovare

„Grupa morții” în Liga B le are pe Rusia, Suedia și Turcia, însă în grupa 4 sunt doi dintre cei mai buni fotbaliști ai lumii: Bale și Eriksen. Bale va juca astăzi, pentru Țara Galilor, împotriva Irlandei. Al doilea meci al zilei e între Cehia și Ucraina. Pentru cehi, competiția poate reprezenta revenirea în elita fotbalului european. Cehii nu s-au calificat la ultimele 3 Mondiale, iar la Europeanul din 2016 au fost eliminați din grupe, fără să câștige vreun meci. Printr-o promovare și-ar anunța întoarcerea în top. Favorita grupei este, însă, Slovacia lui Marek Hamsik.

Liga Națiunilor C: cea mai puternică națională e în grupa României

Reprezentativa noastră e în grupa 4, cu Serbia, Muntenegru și Lituania. Serbia este singura echipă calificată la Mondialul din Rusia care va juca în Liga C a competiției și este favorita la promovare. Astăzi, în a treia divizie se vor juca două meciuri din grupa 3: Norvegia – Cipru și Slovenia – Bulgaria, ambele de la 21:45. În naționala bulgară este și singurul fotbalist din Liga 1 Betano care va juca azi: portarul Astrei, Plamen Iliev.

Liga Națiunilor D: Macedonia, Azerbaidjan sau Belarus se pot califica la EURO 2020

Formatul Ligii Națiunilor face ca o echipă din urna a patra valorică să meargă la EURO. Favoritele sunt Macedonia, Azerbaidjan și Belarus, țări care nu au fost niciodată aproape de un turneu final în vechiul format de calificare. Azi sunt programate 4 meciuri: Kazahstan – Georgia (ora 17:00) și Letonia – Andorra (21:45) din grupa 1, Armenia – Liechtenstein (19:00) și Gibraltar – Macedonia (21:45) din grupa 4.

Leave a Reply