FCSB, debut în noua Conference League

FCSB şi Shakhter Karagandy vor juca joi, 22 iulie 2021, de la ora 21:30, în manşa întâi a turului II preliminar din Conference League, sezonul 2021-2022. Partida va avea loc pe stadionul “Arena Naţională” din Bucureşti şi va fi arbitrată de Vasilis Dimitriou (central), Nikos Egglezou şi Pavlos Georgiou (asistenţi) şi Georgios Nikolaou (rezervă), toţi din Cipru.

Betano: 1.31 pentru o victorie FCSB, 4.90 egal, 9.50 pentru un succes Shakhter Karagandy

 

Fotbal Club FCSB

“Roş-albaştrii” încep astăzi campania de calificare în nou înființata competiție. Dinu Todoran are ca misiune principală în acest start de sezon, calificarea echipei în grupele Conference League, iar drumul către atingerea obiectivului pare momentan neted. În cazul unei calificări, Bucureștenii vor întâlni în runda următoare pe Kolos Kovalivka din Ucraina, echipă ce a jucat în campionatul recent încheiat, din postura de nou promovată. FCSB vine după o primă etapă disputată la Botoșani, unde cele două formații s-au anulat reciproc, meciul terminându-se la egalitate, scor 0-0. Chiar dacă “roş-albaştrii” nu se pot baza pe Darius Olaru, care este accidentat iar Panțîru, Coman și Șut sunt incerți, reprezentanta noastră este favorită certă la calificarea în turul III preliminar.

 

Shakhter Karagandy

Shakhter Karagandy revine în cupele europene după o pauză de 6 ani. Ultimul meci a fost în Croaţia, în turul al treilea din Europa League, cu Hajduk Split, unde a pierdut cu 3-0, după ce în tur “minerii” au câştigat cu 4-2. Echipa antrenată de Magomed Adiyev trece printr-o formă foarte slabă, fiind pe locul 13 în campionatul Kazahstanului. Gruparea din Karagandy se va lupta cu FK Arys, Kaysar Kyzylorda şi Zhetysu Taldykorgan pentru a se menţine în prima ligă.Este de reţinut că Shakhter are cea mai slabă ofensivă din campionatul Kazahstanului, marcând doar 14 goluri în 19 etape. Va fi foarte greu pentru Shakhter Karagandy să evite înfrângerea la Bucureşti, ţinând cont de parcursul modest din acest an. Fundaşul dreapta bielorus Pavel Nazarenko şi atacantul bulgar Martin Toshev, care în sezonul trecut juca la Academica Clinceni sunt incerţi pentru meciul de joi.

 

FCSB – Shakhter Karagandy echipele probabile

FCSB: A. Vlad – V. Creţu, Haruț, Vučur, Radunović – Moruțan, Al. Crețu, Oaidă – Cordea, Fl. Tănase, Oct. Popescu

Shakhter Karagandy: Shatskiy – Kybyrai, Graf, Nurseitov, Buyvolov, Atanaskoski – Mitošević, Bakayev, Najaryan – Sviridov, Tattybaev

 

Pronostic FCSB – Shakhter Karagandy

FCSB – Shakhter Karagandy 1 & peste 1,5 goluri, la o cotă de 1.52 pe Betano şi la o cotă mai mare de 2.52, scor corect (multiplu) 1-0, 2-0 sau 3-0.