Pleacă Argentina de la Mondial? Marile surprize de la ultimele turnee

Argentina lui Messi e în pericol să părăsească Mondialul încă din faza grupelor. Betano vă prezintă cele mai surprinzătoare eliminări din grupe de la ultimele 5 turnee finale!

2014: Campioana Mondială eliminată după 2 meciuri

Spania câștigase ultimele 3 turnee majore înaintea Mondialului din Brazilia: EURO 2008, Mondialul din 2010 și EURO 2012. Primul lor meci din 2014 a fost un coșmar: 1-5 cu Olanda, deși au condus cu 1-0. În partida următoare au jucat la fel de slab, pierzând cu Chile cu 2-0, soarta lor fiind stabilită după doar două etape. Victoria cu Australia din ultima etapă (3-0) a contat doar pentru palmares, rușinea fiind prea mare pentru a fi curățată.

Turneul din 2014 a produs mai multe bombe în prima fază. Portugalia lui Ronaldo a fost scoasă din competiție de Statele Unite, iar Costa Rica a câștigat o grupă din care făceau parte Uruguay, Italia și Anglia – ultimele două mergând acasă.

Și Germania riscă să fie eliminată! Mâine va juca, de la 17:00, cu Coreea de Sud.

2010: Finalistele de la precedentul turneu nu câștigă niciun meci

E greu de decis cine a dezamăgit mai tare în 2010, dintre Franța și Italia. Ambele au fost eliminate din grupe foarte ușoare, fără să obțină vreo victorie! În naționala Franței a pornit, în timpul turneului, un conflict major între antrenor și fotbaliștii importanți. Drept urmare, Franța a luat doar un punct în grupa cu Uruguay, Mexic și Africa de Sud, în primul meci. Italia nu a avut probleme interne la fel de mari, dar a făcut doar egal în meciurile cu Paraguay și Noua Zeelandă, pentru a pierde apoi meciul decisiv cu Slovacia. În total, finalistele en-titre au avut, în 2010, 3 egaluri și 3 înfrângeri, și nu s-au aflat la conducerea unui meci nici măcar un minut pe parcursul turneului!

2006: Cehia, trimisă acasă de Ghana

Mondialul din 2006 a fost, în mare, lipsit de surprize. Cea mai mare a fost în faza grupelor, unde Ghana a învins Cehia cu 2-0. Cehii erau pe locul 2 în clasamentul FIFA și jucaseră, cu doi ani înainte, semifinalele Campionatului European – fiind eliminați de Grecia în urma golului de argint. Ghana, în schimb, debuta la Mondial fără să aibă obiective îndrăznețe. Africanii au avut două succese, cu Cehia și SUA, terminând pe locul 2 – după Italia.

2002: Franța nu reușește nici măcar să înscrie

Meciul de deschidere al turneului final din 2002 e unul dintre cele mai mari șocuri din istoria fotbalului: Franța – Senegal 0-1. Francezii, campioni mondiali și europeni, erau din nou printre favoriți la trofeu, însă au fost învinși de o națională în care mulți fotbaliști jucau în ligile inferioare din țara lor! Franța a luat un punct, după 0-0 cu Uruguay în etapa a doua, dar a pierdut ultimul meci cu Danemarca – 2-0 – și a revenit în Europa fără să înscrie vreun gol.

Tot în 2002, Portugalia lui Luis Figo termina pe 3 în grupă cu Coreea de Sud și SUA; Argentina era eliminată de Suedia și Anglia, iar Croația – medaliată cu bronz în 1998 – era tot pe 3 în clasamentul grupei, după Mexic și Italia.

Reușește Argentina să învingă Nigeria și să se califice în optimi?

1998: Nigeria și Paraguay se califică în fața Spaniei și a Bulgariei

Reprezentativele europene erau mari favorite în grupa D a Mondialului din 1998. Bulgaria ajunsese în semifinalele turneului cu patru ani mai devreme, Spania – în sferturi. Echipa care a decis grupa a fost, însă, Nigeria. Echipele din Europa au fost învinse de africani în primele două etape și au remizat alb cu Paraguay, așa că Nigeria avea locul 1 garantat înaintea ultimului meci. În partida cu Paraguay nu au opus prea multă rezistență, pierzând cu 3-1. Spania învingea Bulgaria cu 6-1, dar nu era suficient, având cu un punct mai puțin decât Paraguay.

Leave a Reply