Echipele Mondialului: Costa Rica (19/32)

Costa Rica este în grupa E la Campionatul Mondial, din care mai fac parte Brazilia, Elveția și Serbia. Ea e naționala prezentată azi de Betano, în seria „echipele mondialului”.

Costa Rica s-a calificat de pe locul 2 al grupei de calificare CONCACAF, după Mexic, dar peste Panama, Honduras, Statele Unite și Trinidad Tobago.

Va fi a cincea participare a costaricanilor la Campionatul Mondial. Au debutat în 1990 iar cea mai mare performanță au obținut-o acum 4 ani, în Brazilia, când au ajuns în sferturile de finală.

Palmares la Campionatul Mondial: 15 meciuri – 5 victorii, 4 egaluri, 6 înfrângeri – golaveraj 17-23

Cele mai multe meciuri: Christian Bolanos, Michael Umana, 7

Cele mai multe goluri: Ronald Gomez, Paulo Wanchope, 3

Citește, pe blogul Betano, toate prezentările echipelor de la Campionatul Mondial!

Mondialul din Brazilia a fost unul de vis pentru Costa Rica. Mai întâi a terminat pe primul loc în grupa în care nu avea, pe hârtie, vreo șansă – cu Uruguay, Italia și Anglia, a trecut și de Grecia, fiind eliminată la penalty-uri de Olanda în sferturi. E cea mai mare performanță din istoria statului din America Centrală, care se poate mândri și cu trei trofee de Gold Cup (competiția principală a CONCACAF) – în 1963, 1969 și 1989. La Gold Cup nu a mai jucat vreo finală din 2002, fiind semifinalistă în trei rânduri de atunci și sfert-finalistă în alte 5.

Cota să câștige turneul: 600.00!

Costa Rica va încerca să iasă din nou din grupe, performanța de acum 4 ani fiind foarte greu de repetat. Are același stil de joc și, în mare parte, aceiași jucători ca în Brazilia 2014. Principala schimbare e reprezentată de antrenor, dar e insesizabilă: Oscar Ramirez nu a făcut decât să continue munca lui Jorge Luis Pinto. Continuitatea lotului e de lăudat, dar poate fi și o problemă. Costa Rica are în lot 10 jucători de peste 30 ani și doar doi care nu au încă 25. Keylor Navas e, ca și în 2014, vedeta echipei; căpitan e tot Bryan Ruiz. Un absent notabil în lotul lor, fundașul central Michael Umana, cu peste 100 de meciuri în națională.

Echipa probabilă (5-4-1)

Keylor Navas (Real Madrid) – Cristian Gamboa (Celtic Glasgow), Oscar Duarte (Espanyol), Johnny Acosta (Rionegro Aguilas), Giancarlo Gonzalez (Bologna), Bryan Oviedo (Sunderland) – Bryan Ruiz (Sporting Lisabona), Celso Borges (Deportivo La Coruna), David Guzman (Portland Timbers), Christian Bolanos (Deportivo Saprissa) – Marco Urena (Los Angeles FC)

Programul Costa Ricăi la Campionatul Mondial

17 iunie, ora 15:00 – Serbia

22 iunie, 15:00 – Brazilia

27 iunie, 21:00 – Elveția

Leave a Reply