Panathinaikos - Olympiakos

Ce pariem azi: Euroliga, Porto – Sporting și dueluri ale stranierilor

În Euroligă se joacă semifinala din sezonul trecut și marele derby al Greciei. La fotbal urmărim Porto – Sporting, dar și meciurile stranierilor: Anton și Enache pot debuta în Rusia ca adversari, iar în Turcia, Șumudică merge la Grozav și Stancu. Cuvintele noastre preferate azi? Streaming live.

Panathinaikos – Olympiakos, 21:15

Zeii baschetului din Grecia se pregătesc de război. Cu 9 trofee de Euroligă între ele, rivalitatea lor nu e una importantă doar pe plan local, ci și în sportul internațional. Panathinaikos a primit vizita lui Olympiakos acum o lună, în campionatul Greciei, și a câștigat cu 68-61, fiind al cincilea succes consecutiv al verzilor. Pao nu a pierdut decât un meci acasă în sezonul actual, în fața lui ȚSKA Moscova, liderul Euroligii.

Real Madrid – Fenerbahce, 22:00

Fenerbahce a câștigat primul titlu de Euroligă anul trecut, după ce în semifinale a eliminat-o pe Real Madrid. S-au întâlnit în fazele finale în ultimii 3 ani: în 2016, în sferturile de finală, Fenerbahce s-a calificat după 3 meciuri, iar în 2015 Madridul a câștigat semifinala. Ambele au șanse mari să meargă din nou în playoff, unde ar putea juca din nou. Ultimul meci a fost la Istanbul, la finalul lui decembrie, iar Real a câștigat cu 79 la 77.

Porto – Sporting, 22:30

Sporting va încerca să relanseze campionatul Portugaliei în această seară. La 5 lungimi de liderul Porto, formația din Lisabona e obligată să câștige pentru a rămâne în lupta pentru titlu. Porto arată ca o echipă intangibilă în campionatul intern: 20 victorii și 4 egaluri după 24 etape, cel mai bun atac și cea mai bună apărare. Al treilea mare club lusitan urmărește cu mare interes partida: Benfica e la egalitate cu Sporting și mâine are meci ușor cu Maritimo.

Anzhi – Rubin, 18:30

Doi fotbaliști importanți ai Ligii 1 Betano au luat drumul Rusiei în iarnă și pot debuta ca adversari: Paul Anton, transferat de la Dinamo la Anzhi, și Gabriel Enache de la FCSB la Rubin Kazan. Anzhi nu a pierdut niciun meci amical în pregătirea de iarnă, jucând în special cu cluburi din spațiul ex-sovietic. Rubin a avut adversari ceva mai puternici, majoritatea din Norvegia, iar în ultimul joc au reușit un 4-1 cu Rosenborg. În campionat, echipa lui Anton e penultima, pe loc retrogradabil, iar Rubin e pe locul 11, având cu 4 puncte mai mult.

Bursaspor – Kayserispor, 19:00

Dacă în Rusia așteptăm doi români pe teren, în Turcia avem o partidă cu 5 stranieri. Grozav și Stancu evoluează la Bursaspor, iar la oaspeții antrenați de Șumudică sunt Silviu Lung și Săpunaru. Bursa are o listă lungă de jucători indisponibli și o serie de 9 meciuri de campionat fără victorie. Nu au mai câștigat de pe 3 decembrie, iar forma foarte slabă din iarnă i-a dus mai aproape de retrogradare decât de locurile europene, pentru care se băteau până atunci. Kayseri e pe poziția a cincea, cu șanse mici să recupereze distanța față de „top four-ul” exclusivist din Istanbul.

Monchengladbach – Werder, 21:30

Cote cu marjă 0% pentru partida de la care așteptăm goluri multe. În 8 din ultimele 9 meciuri de campionat jucate pe terenul lui Gladbach s-au înscris peste 4,5 goluri! Forma recentă a gazdelor indică opusul, însă: au 6 meciuri consecutive cu sub 2,5 goluri, în toate marcând o singură echipă. Werder a reușit să părăsească zona roșie a clasamentului, după ce a strâns 9 puncte în 4 etape. Cea mai importantă victorie a venit săptămâna trecută, în derby-ul nordului: 1-0 cu Hamburg.

Leave a Reply